Şeftali reçeli tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram şeftali
  • 1 kilogram toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Şeftali reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarıp minik küpler halinde doğrayın.

Daha şeftalileri derin bir tencereye alın ve üzerine de şekeri ekleyin. Yaklaşık 1-2 saat kadar bekletin

Şeftaliler suyunu salmaya başlayınca tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın.

Reçeliniz kıvamını alınca yarım çay kaşığı tereyağ ilave edip 5 dakika kaynatın.

Ardından limon suyunu ekleyin ve 15 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Soğuyan reçelinizi kavanozlara doldurup saklayın.

Afiyet olsun…