Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı demli çay
- 2 adet şeftali
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 adet limon
Şeftalili buzlu çay tarifi Nasıl yapılır?
2 şeftaliyi iri parçalara bölüp tencereye alın.
Üzerine 6 bardak suyu koyup kaynamaya bırakın.
2 yemek kaşığı kokulu çay ve 1 yemek kaşığı normal çayı 3 su bardağı suyla demleyin.
Şeftaliler iyice yumuşayınca altını kapatın. 20 dakika o şekilde bekletin ve ince bir tülbentten süzün.
Çayı da aynı şekilde süzerek ekleyin.
1 su bardağı şeker, limon tuzu ve 4 parçaya bölünmüş limonu da ekleyip karıştırın.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
Ertesi gün limonları içinden alın.
Hazırladığınız çayı 2 gün içerisinde tüketin. Afiyet olsun…
Leave a Reply