Yapımı için malzemeler
- 250 gram tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Şekerpare tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Şeker ve suyu bir tencerede karıştırın.
Kaynamaya başladıktan 6-7 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin.
Kısa bir süre daha ocakta tutun ve altını kapatın.
Tereyağını yoğurma kabına alın.
Yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Diğerlerini tereyağına ilave edin.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve önceden yağladığınız tepsiye dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların üzerine dizip çatalla çizgi yapın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp tatlıları üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp kısa bir süre dinlendirdiğiniz tatlıların üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün.
Leave a Reply