Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Şekersiz irmik helvası tarifi Nasıl yapılır?
Derin bir tavaya (tercihen wok tavaya), irmik ve unu birlikte koyun. Orta ısılı ateşin üzerinde sürekli karıştırarak kuru kuru 5-6 dakika kavurun. Böylece unun ve irmiğin nemi uçacak ve helvanın pişme süresi kısalacak.
Şimdi tereyağı ve sıvı yağ katıp 2-3 dakika daha kavurun. Büyük bir kasede süt ve pekmezi karıştırın. Kavrulan helvanın üzerine aktarın. Ocağın altına hafifçe kısın ve yine sürekli karıştırarak 5-7 dakika kadar helvanın katılaşıp, koyu muhallebi kıvamına gelmesini bekleyin.
Ceviz içini ilave edip tekrar karıştırın ve bir servis tabağına aktarın. Ilık olarak servise sunun.
Leave a Reply