http://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/semerkant-kurabiyesi-elmali-kurabiye/
Bu kurabiyenin şeklini görür görmez çok hoşuma gitti ve fırsatını buluncada hemen yaptım tadı gevrekliği muhteşem 1 haftaya yakın saklama kabında kaldı tadından hiç bir şey kaybetmedi en sevdiğim yanı hiç yumuşamadı 🙂 hamurun gevrekliğinden dolayı ilk başta şeklini vermek biraz zor olabilir çünkü bütün gevrek kurabiyeler böyledir eğer hamur yumuşak istenilen şekli çok rahat oluyorsa ve hiç kırılma olmuyorsa ( poğaça hamuru gibi ) bilinki kurabiyesi yumuşak olacaktır 🙂 ama rahat olun bu hamur sizi çok yormayacak 🙂
Bu ölçüden 20 adet normal boyutta Elmalı kurabiye çıkıyor
2 ölçü ve daha küçük boyutta yapıldığında 56 tane çıkıyor 🙂
Semerkant Kurabiyesi için Malzemeler
125 gr tereyağı ( yarım paket )
Yarım çay bardağı yoğurt ( Fransada yaşayanlar yoğurt yerine fromage blanc kullanabilirler )
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı dolu toz şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( 2,5 su bardağı )
İç malzemesi için
3 veya 4 adet elma
yarım çay bardağından biraz fazla toz şeker
yarım çay bardağından biraz fazla çekilmiş ceviz
isteğe göre 1 portakal kabuğu rendesi veya 1 çay kaşığı toz tarçın ( ben portakal kabuğu rendesi kullandım 🙂 )
Üzeri İçin Pudra şekeri
Semerkant Kurabiyesi
Öncelikle soyduğumuz ve rendelediğimiz elmaları toz şeker ilave ederek tavada suyunu çekene kadar pişirin isteğe göre üzerine tarçın veya limon kabuğu rendesini ilave edin iyice karıştırın en son cevizi döküp karıştırın ve soğumaya bırakıyoruz.
Kurabiyenin hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağını,sıvıyağı,yoğurdu,toz şekerini,kabartma tozunu nişastayı, iyice karıştırın unu azar azar ekleyip iyice yoğurun hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça hamur alın,
Hamuru isteğe göre hafif un serperek merdaneyle tatlı tabağından biraz daha küçük olacak şekilde açın 4 parçaya kesin v harfi şekline karşılıklı olarak 3 çizik atarak kesin ( resimde görüldüğü gibi ) tam ortasına 1 çay kaşığı dolu elmalı harcı koyun ve yelek gibi üst üste gelecek şekilde kapatın 🙂
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Semerkant kurabiyesinin üzerine pudra şekerini serpin ve servis yapın.
Afiyet Olsun.
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Ellerinize saglik cok güzel görünüyor:))) selamlar Aynur
Mutlaka semerkand şeklini deneyeceğim ellerinize sağlık bizimkiler bunu yemeye Kıyamam
mahlepli kurabiyenin malzeme listesi verilmeden hemen yapimina gecilmis
İyi günler genelde pudra şekeri koyarlar siz neden toz kullandınız 1 çorba kaşığı şeker az gelmiyor değilmi
semerkant yazisini gorunce abone oldum ama gercekden cok guzel tarifleriniz var ellerinize saglik 🙂
semerkand yazisini gorunce hem abone oldum hemde begendim cok guzel tarifleriniz var artik burdada gezerim size kolay geksin basarinizin devami icin dua ederiz insallah
yoğurt yok süt olabilir mi
Buzluga koydugunuz elmalı kurabiye tarifini bulamıyorum istedigim tarifler hemen nasıl bulunacak
Semerkant diyince okadar mutlu oldumki kermesimizde yapmayı düşünüyorum bugün aboneniz oldum ve takip edeceğim ins Allah a emanet olun tariflerinizi bekliyoruz
Ayy Semerkand deyince ayrı muhabbet oluştu 🙂
Kac dk pisicek firinda
Bu tarihte neden yumurta yok? Tarifi bire bir yaptim tadi cok guzel oldu. Fakat hamur sekil verirken cok zorladi tekrar yapmam
aynen Semerkant 🙂
Şu kazak kolları illaki hamura batacak yoksa lezzeti olmaz.ona kalırsa ellerde görünüyor günahsa..
Elma yerine armut koysak olmaz mı
Maşallah semerkant yazısına bi ben sevinmemişim
Adina bayildim Semerkand tariflerinin devamini bekliyoruz Bereketli olsun