SENELERDİR YAPTIĞIM LAHMACUN TARİFİM

SENELERDİR YAPTIĞIM LAHMACUN TARİFİM

 

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere Lezzetlimi Lezzetli Lahmacun Tarifimizi paylaşmak istiyorum.Hamur işi severler benim gibi ayda iki veya üç kere kesin Lahmacun yapıyordur :)) Benim Aile Lahmacun ve pideyi çok sevdiği için ben devamlı yaparım :)) Umarım sizlerde Tarifimizi yapınca çok beğenirsiniz 🙂

 

20 tane Lahmacun için Tarif Malzemeler :

Bardak 200 ml

  • 2 su bardağı ılık Su
  • 1 su bardağı ılık Süt
  • yarım çay bardağı Sıvıyağ
  • 1 tane kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 Yemek kaşığı Tuz
  • 7-8 su bardağı Un

Kıymalı İç Harcı İçin :

  • 500 gr Yağlı Kıyma
  • 3 tane Domates
  • yarım demet Maydanoz
  • 2 tane Kuru Soğan
  • 3 diş Sarımsak
  • 3 tane Yeşil acı sivri Biber
  • 2 tane Kapya Kırmızı Biber
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı Pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 2 Yemek kaşığı Salça
  • 1 çay bardağı Sıvıyağ

Malzemeyi 20 tane Lahmacun için ayarladım ,isteyenler iki katınada çıkarabilir .

Yapılışı :

  • Hamur için gerekli Malzemlerimizden un hariç diğer hepsini kabımıza alıp karıştıralım.
  • Sonra ununu ilave edip güzel ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamuru bir saat kadar üzeri kapalı mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tekrar 10 dakika kadar üzeri kapalı dinlendirelim.
  • İç harcı için rondomuzun içine soğanları, domatesleri ,Biberleri,maydanozu ve sarımsakları koyup püre haline getirelim.
  • Sonra genişce bir kabın içine Kiymamizi ve rondodan geçirdiğimiz püre halindeki karışımı dökelim ve üzerine geri kalan Baharatlari ve siviyagi katıp iyice karıştıralım.
  • Bezelerimizi tek tek tezgahta unlayarak incecik yufka şeklinde açalım ve içine kıymalı iç harcından sürüp en son ayarda silexde veya fırına verip pişirelim.
  • Geri kalan bezeleride pişirip sıcak sıcak arasina yesillik koyarak dürüm yapıp tüketelim Dostlar.
  • İsteyenler lahmacunun arasına domates marul maydanozda koyup öylece yiyebilir :))

Afiyet Olsun