ŞERBETİNİ SÜNGER GİBİ ÇEKEN REVANI TATLISI TARİFİM BİR HARİKA OLDU

ŞERBETİNİ SÜNGER GİBİ ÇEKEN REVANI TATLISI TARİFİM BİR HARİKA OLDU

 

Merhaba Arkadaşlar

Sizlere özel Şerbetini tamamı ile çeken harika bir Revanı Tatlısı yaptım. Misafirlerim bu Tarifimize bayıldılar 🙂 Revanı severler lütfen birde benim Tarifimizi yapmanızı öneririm inanın çok ama çok beğeniceksiniz 🙂

REVANI TATLISI

Malzemeler :

  • 5 tane Yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı ırmık
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarim taze Portakalin suyu veya 3 yemek kasigi hazir Portakal suyu

Şerbeti için :

  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarim Portakalin Suyu veya 3 Yemek kasigi hazir portakal suyu
  • 1 dilim limon

Süslemek icin :

  • Antep fıstıgiı Hindistancevizi

Yapılışı :

  • İlk önce şerbetimiz için gerekli malzemeleri tencereye koyup ocağımıza alıp 20 dakika kaynatıp soğuması için kenara alalım.
  • Arkadaşlar kekinizin iyi kabarması ve yumurta kokmaması için yumurtalar ile şekeri yaklaşık beş dakika mikser ile iyice çırpalım.
  • Sonra sırası ile diğer malzemleri katıp çırpmaya devam edelim.
  • Çırptığımız malzemeyi yağlanmış borcama veya yağlı kağıt serilmiş kelepçeli olmayan kalıbımıza dökelim.
  • Kalıp kelepceli olursa şerbetini dökerken kenarlarından şerbet akabilir.
  • Borcamı veya kalıbı bir kaç kez sallayalım ve dikkatlice tezgaha vuralımki kek hamuru tam dibe çöküp aynı ayarda kabarsın.
  • Kekimizi önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30-35 dakika fırının kapağını açmadan pişirelim.
  • Benim tam 35 dakikada pisti kekim.
  • Keki fırından çıkartıp 1 dakika sonra üzerine soğuk serbeti dökelim.
  • Şerbetini çeken kekimizi dilimleyip istediğimiz gibi süsleyip servis yapalım.

Afiyet Olsun