ŞİFA KAYNAĞI KUŞBURNU SUYU NASIL YAPILIR?

ŞİFA KAYNAĞI KUŞBURNU SUYU NASIL YAPILIR?

 

Merhaba Arkadaşlar

Vitamin Deposu olan Kuşburnu Suyumuzu mutlaka yapıp sizlerde kış boyunca tüketmelisiniz.İnanın Lezzetine bizler doyamadık öyle harika bir Meyve suyu oldu :))

 

Malzemeler :

  • Kusburnu
  • Seker
  • Karanfil

Yapılışı

  • Öncelikle ince kabuklu ve etli kuşburnu seçmeye özen gösterin.
  • Kuşburnu meyvelerinin sapını küçük bir bıçak yardımıyla kesin.
  • İki ucunu da ayıkladığınız kuşburnu meyvelerini güzelce yıkayın ve düdüklü tencereye alın.
  • Düdüklü tencereye, aynı seviyeye gelecek kadar su ekleyin ve 40-45 dakika iyice yumuşayınca dek haşlayın.
  • İyice yumuşadığına emin olduğunuz kuşburnu meyvelerini tencere içindeyken Blendir ile ezin. Süzgeçten geçirmeden önce hafifçe dağılması daha kolay süzülmesini sağlayacaktır.
  • Ezilmiş kuşburnu meyveleri sıcak halde iken altına genişçe bir kase yerleştirdiğiniz ince delikli bir süzgeçten geçirmeye başlayın.
  • Kuşburnunu büyükçe bir tahta kaşık yardımıyla bastırarak çekirdeğinin süzgeçin üzerinde kalmasını sağlayın.
  • Süzgeç üzerinde kalan poşayı arada bir azar azar şu ekleyerek bastırın, böylece poşayla beraber kalan püre halindeki kuşburnunu ziyan etmemiş olursunuz.
  • Süzgeçten geçirme işlemi bittikten sonra süzgeçinizi tekrar yıkayın.
  • Son olarak minik tüy ve dikenlerden arındığına emin olmak için ince bir tülbent alın ve püreyi kaynatacağınız tencerenin üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
  • Kepçe yardımıyla tülbente kuşburnu püresini koyarak iyice sıkın. Tülbentin gözenekleri kapandığında yıkayarak işlemi uygulamaya devam edin. Tüm püreyi tülbentten geçirene kadar devam edin.
  • Kaynamaya hazır olan kuşburnu püresine, çıkan pürenin yoğunluğuna ve damak zevkinize göre de ayarlayarak, yaklaşık şeker bol su ve Karanfil ekleyin ve ocağa alın.
  • Kuşburnu suyumuzu kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup tezgaha ters çevirelim ve soğuyana kadar dokunmayalım.Sonrasında kış boyunca afiyetle Tüketelim.

Afiyet Olsun