Simit tarifini videolu olarak burdan izleyebilirsiniz 🙂
Daha önce bir çok simit tarifi denedim ama diğerleri çok hoşuma gitmediği tarifini paylaşmadım bu tarifi sizinle paylaşmasam olmaz çünkü biz tadını çok beğendik inşallah sizde beğenirsiniz şimdi simit nasıl yapılır ona bakalım ve bu tariften 9 tane büyük simit çıktı ama siz isterseniz biraz daha küçük yapıp daha fazla simit elde edebilirsiniz 🙂
9 adet simit için Malzemeler için Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya veya 1 küçük paket yaş maya
- Alabildiği kadar un
Bulamak için
- yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1,5 bu bardağı susam
Simit Nasıl yapılır
- Su,Süt,,sıvıyağ,toz şeker,tuz,instant mayayı iyice karıştırın unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
- Hamuru iyice kabarana kadar yaklaşık 2 saat kadar dinlendirin
- Yaptığınız hamuru yumurtadan biraz küçük 18 bezeye ayırın üzerini ince bir bez örtüp 5 veya 10 dakika dinlendirin bezeleri uzunlamasına rulo yapın iki hamur şeriti birbirinin çevresinde çevirip simitin yuvarlak şeklini verin
- Susamı tavaya alın sürekli karıştırarak biraz kavurun ama dikkatli olun yakmayın 🙂
- Pekmezi ve suyu karştırın
- Simitleri önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin tepside 25 veya 30 dakika tepside dinlendirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında simitler güzelce kızarana kadar pişirin
- Afiyet Olsun
Çok güzel
Safiye hanım ilk fırsatta deniycem tarifinizi çünkü daha dün başka bir simit tarifi denedim çok sert oldular 🙁 inş. Sizin tarifiniz yumuşak olur içinde süt olduğu için benim yaptığımda yoktu
merhaba su an simitin hamurunu yaptım iki saat dinlendirmem gerekiyor bir saat oldu kaldı bi saat kocama kaynanama süpriz olsun kahvaltıya 🙂 tarifleriniz süper bugun cikolatalı sufleyide yapacam bakalım nasıl olacak yazarım buraya yaptgm zaman.hoşçakalın
Instan maya yerine bi paket yasmaya koysak olurmu
Evet yaşmaya da olur hiç bir farkı yok zaten 🙂
Merhaba, tarif’te neden yumurta yok? Ben yaptim cok sert oldular, neden acaba?
Iyi gunler.
Merhaba bu tarifte yumurta kullanılmıyor sert olması hiç normal değil hamurunuz iyi kabardımı ve tepside kaç dakika mayalanması için bıraktınız.?
Tarifi aynen uyguladim.
Ama ikinci tepsimde fazla pisirmedim, biraz daha yumusak oldular. Bence pisme suresinden olabilir.
Severek takip ediyorum tariflerinizi, Allah razi olsun sizden.
Iyi gunler.
merhaba bu tarifi akşamdan hazırlayıp bekletsem olurmu
nerde bulsam simit tariflerini yapar cope atarm bi turlu olmuyor bi de bu tarifi deneyeyim bayilirm gevrege bizim oralarda simite gevrek
Inşallah bu tarifimden memnun kalırsınız yaptıktan sonra yorumunuzu beklerim 🙂
Simitçilerin yagından koysanız aynısı olur, sonra instant mayada neymiş türkçeniz yokmu
simitin göruntusu cokk güzel bende sabah kahvaltısı için yaptım mayalanıyor inşallah gusell olur:))
İnşallah istediğin gibi olur şimdiden afiyet olsun 🙂
Hafta sonu yaptim çok güzel oldu yiyen herkes bayıldi oğlum 2 gün geçmesine rağmen anne hemen bidaha yap lütfen pastanedekilerden bile lezzeti olmuş diyo:)) çok teşekkürler..
Afiyet bal şifa olsun 🙂 beğendiğinize çok sevindim 🙂
Ben hamhamururyogurdum insallh pisman olmmam
Sonucunu yazarsın 🙂
Ben tadini.mrrak ettim pekmeze batiriliyor ya tatli olursa galiba
merhaba ben fransada yaşıyorum ve simiti cok ozledim ancak tek sorun burda pekmez bulamıyorum,ona alternatif olarak ne onerirsiniz acaba?
teşekkür ederim !
Merhaba eğer pekmez yoksa vişne reçelini biraz sulandırarak kullanabilirsiniz 🙂
Safiye hanım simit tarifinizi denedim arkadaşlarım hazır aldığımı sandılar.çiçek pogaca tarifinizide denemistim şekil itibarı ile görsel olarak çok güzel oldu.Emeginize sağlık.
Merhaba Safiye Aras hanim bir saat önce smit tarifinizi yaptım sabah için aynı zamanda akşam yemeğini simitler şimdi bitti yemeği de sabah yeriz artik 🙂 🙂 harikasiniz. Simitler nefis 😉 bende strasbourgta yaşıyorum sevgiler
🙂 afiyet bal şifa olsun beğendiğinize çok sevindim 😉
cumartesi yapıp dolapda bekletsem pazar sabahı fırına verserm nasıl olur cvp verirsenız hemen yapacam
Cumartesi günü hamurunu yapabilirsiniz ertesi gün hamuru çıkarın biraz dinlensin daha sonra şekil verip pişirebilirsiniz 🙂
Ellerinize sağlık çok güzel oldu denedim ve afiyetle yedik. Birkaç kez denemiştim ama bu tarif çok güzel oldu deneyin derim.
Afiyet bal şifa olsun 🙂
Kesinlikle denemem lazimmmm !
Bende mayalanmasını bekliyorum inşallah güzel bişey çıkar ortaya
Merhaba Safiye hnm hamuru akşamdan yapıp sabah pişirsek olurmu acaba şimdiden teşekkür ederim
Merhaba evet olur canım ama en az 1 saat önce buzdolabından çıkarın hamur normal ısıya gelsin 🙂
Teşekkürler cnm bütün tariflerinizi deniyorum hepsi çok güzel ellerinize sağlık
Aksam aksam canim cekti yarin kahvatiya bu gevrekten olucak,emeginize tesekkur ederiz
Ellerinize saglik cok güzel görünüyorlar yarin kahvaltiya denecegim insallah
Safiye hanim simit tarifinizi denedim ama biraz tombik oldular kabardilar.Tam sizinki gibi olmadi neden acaba
bezeleri uzunlamasına fazla uzatmadığın için olabilir 🙂
Safiye hanım.yaptım ve sağlık ocaginda arkadaslarimada götürdüm.bayıldılar.eşimde cok sevdi
Pekmez ne pekmezi acaba
Dut pekmezi ama hangisinin olduğu fark etmez üzümde olur
Bildiğimiz normal pekmez , üzüm böğürtlen pekmezi
Normal kuru maya olsa olur mu su an elimde yasmaya ve instant maya yok normal tiz kuru maya dan ne kadar koymam laxim
1 çorba kaşığı kadar yeterli olur çok dolu olmasın,
Merhaba Safiye hanım ben daha denemedim korkuyorum farklı bir tat olacak diye yani yapamam diye yorumları okudum herkes memnun bende deneyeceğim.İnşallah güzel olur arkadaşlar.Hepinize kolay gelsin.
.
Safiye hanim yas maya bi kucuk yas maya dediginiz normal bir paket degilmi simdi yapacagimda Emin olmak istedim
Merhaba küçük paket dediğim genelde 40-44 gr oluyor 🙂
Ya ben biraz acemiyim de 🙂 unu ne kadar koymam gerektiğini hiç bilmiyorum. Acaba yaklaşık ne kadar olması lazım?
Slm süt katmasak olurmu bn yaptim bunu poaca gibi oldu simitciler süt katmiyodur bence
A.selam tabiki isteğe göre su ilede yapabilirsiniz.
Bir Izmirli olarak gevrek aşığıyım ama maalesef herzaman yemek gibi bir lüx’üm yok çünkü Londra da yaşıyorum. Tariflerinizi çok beğenerek takip ediyorum hatta ben şu komşunuz olmak isteyen bayanım ? Harika gevreklerim oldu sayenizde
Londra dan sevgiler x
Türkiye’den uzak olunca lezzetlerinden mahrum oluyoruz artık iş başa düşüyor 🙂 Sevgiler,Saygılar 🙂
Sabah kahvaltıların da yemeği en sevdiğim yiyecek simit tarifi ve videosu ile müthiş bir tarif hazırlamışsınız.
Ellerinize sağlık çok teşekkür ederim ben denedim tarifinizi birazcık sert oldu ama çok güzel oldu tarifiniz için tekrardan teşekkür ederim
yurt disinda yasayan biri olarak simite hasrettik (bu arada isvecte yasiyorum)
bu tarifi gordugumde hemen yaptim biraz sekilsiz olsalarda evde cok begenildi
baska tariflerinizide denedim hepsi cok guzel emeginize saglik
Beğendiğinize çok sevindim 🙂 afiyet olsun.
Denedim tarife göre bire bir ama smit çok sert düştü emeğine yazik oldu
Sanırım unu fazla kullandığınız için sert olmuş olabilir.
Safiye hanım kahvaltiya simit tarifinizini yapiyorum susami kavurup kavurmamayi dusundum ama size guvenerek kavurdum bu isin ustasi sizsiniz sonucta 🙂 ama az kavurmama ragmen sanki yanik gbi koktu kesinlikle cok kavurmadim simdide firina verecegim susamindan dolayi insallah yanik kokusu sinmez.
Tarif cok guzel arkadaslar. Yapamayan baska nedende arasin olmayisini. Cunku Ben cok dolu olmayan iki yemek kasigina yakin kuru maya ile yaptim instant maya olursa onlada yapiyorum. Ama cok kabariyor bile. Bir bucuk yemek kasigi k maya da olur oyuzden. Ama lezzeti gayet guzel hazirlara cok yakin. Tavsiye ederim kesinlikle. Emegi gecenden arolsun