Soğan mezesi tarifi

Yapımı için malzemeler

6 adet küçük soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı su

1 tutam maydanoz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

Soğan mezesi tarifi Nasıl yapılır?

Soğanların kabuklarını soyun ve dörde bölün.

Katmanları tek tek ayırın.

Zeytinyaını tavaya alın ve soğanları kavurun.

Rengi dönünce 2 yemek kaşığı kadar su ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde bir iki dakika daha pişirin.

Pişen soğanların üzerine nar ekşisi, karabiber ve diğer baharatları ekleyip karıştırın.

Tercihen yoğurdun üzerine servis edip sunuma hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun…