Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı buğday
- 250 gram yoğurt
- 250 gram süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı dereotu
- 1 su bardağı soğuk su
Soğuk ayran aşı çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Kaynayan suyun üzerine buğdayı alın ve buğday yumuşayana kadar pişirip, süzün.
Geniş bir kaba tüm yoğurdu alarak çırpın. Ardından haşlanmış nohudu, pişirdiğiniz buğdayı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını dilediğiniz şekilde ayarladıktan sonra dereotunuzu da ekleyin.
Güzelce piştikten sonra buzdolabında en az bir saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Gözden Kaçmasın
Yazın gözdesi parfe tarifleri: Evde limonlu, meyveli, kahveli parfe nasıl yapılır?
Leave a Reply