Yapımı için malzemeler
- 240 gram tam buğday burgu makarna
- Tereyağı
- 1 büyük kuru soğan
- 140 gram dondurulmuş bezelye
- 2 derisiz fileto somon
- 140 gram düşük yağlı krema
- Yarım küp sebze bulyon
- Yarım demet taze soğan
Somonlu ve bezelyeli makarna tarifi Nasıl yapılır?
Makarnayı paketin üzerindeki talimatlara uygun bir şekilde pişirin.
Tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine soğanı dökün ve 5 dakika boyunca soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine bezelyeyi, doğranmış balığı, kremayı ve 50 mililitre suyu ilave edin. Üzerine yarım küp sebze bulyonu da ekleyin ve 3-4 dakika pişene kadar bekleyin.
İçine karabiber ve taze soğan ekleyin ve makarnayla hepsini karıştırın.
Leave a Reply