Somonlu ve bezelyeli makarna tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 240 gram tam buğday burgu makarna
  • Tereyağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 140 gram dondurulmuş bezelye
  • 2 derisiz fileto somon
  • 140 gram düşük yağlı krema
  • Yarım küp sebze bulyon
  • Yarım demet taze soğan

Somonlu ve bezelyeli makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı paketin üzerindeki talimatlara uygun bir şekilde pişirin.

Tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine soğanı dökün ve 5 dakika boyunca soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine bezelyeyi, doğranmış balığı, kremayı ve 50 mililitre suyu ilave edin. Üzerine yarım küp sebze bulyonu da ekleyin ve 3-4 dakika pişene kadar bekleyin.

İçine karabiber ve taze soğan ekleyin ve makarnayla hepsini karıştırın.