SON ZAMANLARIN EN POPÜLER TATLISI BUDUR / YENİ MODA ÇİKOLATALI LOKMA TARIFI

SON ZAMANLARIN EN POPÜLER TATLISI BUDUR / YENİ MODA ÇİKOLATALI LOKMA TARIFI

 

Merhaba Arkadaşlar

Son günlerin en moda Tarifi ile karşı karşıyasınız suan 🙂 Ben tabi daha farklı yaptım ve Lezzetine lezzet katmak istedim Arkadaşlar.Lokma Tarifi artık şerbetli değil Çikolata sosu ile ikram edilir oldu 🙂 Şerbetli sevmeyenler için muhteşem bir Tatlı diyebilirim 🙂 Tarifimizi yüzden fazla takipçimiz yaptı ve çok beğendiler.Umarım yapmayan dostlarımda yapınca çok beğenirler.

 

Malzemeler :

  • 125 ml ılık süt ( 1.5 Cay bardagi )
  • 100 gr yumuşak tereyağı yada margarın
  • 1 paket kuru maya 7 gr lik
  • 100 gr şeker ( 1 Cay Bardagi )
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 3 tane yumurta
  • 510 gr un ( 3.5 – 4 su bardagi Un )

İç Kreması için :

  • 2 su bardağı Süt
  • 1 Yemek kaşığı Un
  • 1 Yemek kaşığı Nisasta
  • 1 tane Yumurta
  • 1 çay bardağı Şeker
  • 1 Yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 paket Vanilya

Üzerine :

  • 50 gr Beyaz Çikolata
  • 50 gr Bitter Çikolata
  • dövülmüş Fındık içi
  • Antep Fıstığı

Yapılışı :

  • Hamuru için yoğurma kabimizin içine Un hariç geri kalan malzemeleri katip karıştıralım.
  • Sonra ununu ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım.
  • Hamurumuzu mayalanması için üzeri kapalı bekletelim.
  • Hamurumuz mayalanırken gelin bizlerde iç kremasını hazırlayalım.
  • Tenceremizin içine Süt,Şeker,Yumurtalar,Nisasta ve Unumuzu alalım ve iyice çırpalım.Topaklanma olursa başka bir tencerenin içine süzgeçten geçirebilirsiniz.
  • Muhallebimizi çırparak pişirelim.
  • Muhallebimiz pisince ocağın altını kapatalım ve Pişen Muhallebimizin içine Tereyağı ile Vanilyaları katip iyice çırpalım.
  • Mayalanan hamurumuzu oklova ile hafiften unlayarak açalım.
  • Hamurumuzun kalınlığı 1 cm olmalı ve çok ince olmasın Arkadaşlar.
  • Şişe kapağı ile açtığımız hamurumuzu küçük daireler şeklinde keselim.
  • Top gibi yuvarlak oluyor pişerken.
  • Sonra yine üzeri kapalı dinlendirelim.
  • Dinlenmiş yuvarlak lokma hamurlarımızı kızgın yağın içine atalım ama sonradan ocağın ayarını biraz kışalım ve orta ayarda lokmalarımızı önlü arkalı çevirerek kızartalım.
  • Kızaran lokmaları kevgir yardımı ile alıp kağıt havlunun üzerine koyalım.
  • Sonrasına kremamızı sivri üç takılmış sıkma torbamızın içine doldurup tek tek lokmalarımızın içini krema ile dolduralım.
  • Krema dolgulu Lokmalarımızı servis tabağımızın içine alıp üzerine eritilmiş beyaz ve bitter çikolata çileyelim.
  • Son olarakta antep fıstığı ve fındık kırığı serpiştirip Afiyetle Tüketelim.

Afiyet Olsun