Soslu sebze kızartması tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 6 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 2 su bardağı mantar

Kızartmak için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için:

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 diş sarmısak

Soslu sebze kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Sebzeleri yıkayıp süzün.

Kabakları, havuçları, patlıcanları julyen doğrayıp sütün içinde bekletin.

Karnabaharı 5 dakika haşlayın.

Yumurta, toz biber ve tuzu çırpın.

Bir tabağa un koyun.

Sebzeleri önce yumurtalı karışıma, sonra una batırarak kızdırılmış yağda kızartın.

Yoğurt, sarımsak ve dereotunu karıştırın. Sebzelerin yanında servis yapın.