Spitzbuben Rezepte – Reçelli Kurabiye Tarifi

Spitzbuben Rezepte – Reçelli Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1/2 kg şeker
  • 600 gr çok yumuşak tereyağ
  • 4 paket vanılıya
  • 2 tatlı kaşığı kabatma tozu
  • 1 kg elenmiş un

İçi için:

  • Arzu etiniz marmelat nutella
  • Üzerine pudra şeker

Yapılışı:

Hamur için tüm mazlemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. hamuru folyoya sarıp bir gece buz dolapta bekletin. ertesi gün değerlendirmeden önce 2 saat dışarda bekletin oda sıcaklığında olmalı hamurumuz.

oluşan hamur unlanmış tezgahda kurşun kalem kalınlığında ( 0,5 cm ) açın. eşit sayıda kapalı ve ortası delik kurabiyeler ortası delik kurabiyeler hazırlayın. (resimlerde gördünüz gibi ben kurabiye kalıpları kulandım) daha önce ısıtın fırında 160 derecede 10-12 dakika pişirin. kurabiyeler soğuyunca ortası delik olmayan kurabiyenin üzerine arz etiniz marmelat ve nutella sürüp ortası açık olan kurabiyeyi üzerine kapatın. kurabiyeleri ağzı kapalı tüpper kaba alıp 2-3 gün soğuk bir yerde bekletin. servis yapmadan önce özerine bol pudra şeker serpin.

Afiyet Olsun

Spitzbuben Rezepte – Reçelli Kurabiye Tarifi RESİMLERİ

bana ait

383823_334782153202842_185741274773598_1405642_1591908969_n