Sulu Köfte Tarifi – Hackbällcheneintopf mit Kartoffeln

Sulu Köfte Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Bugün yine harika vede herkes tarafından bilinen bir Ana Yemekle Karşınızdayım.Tamam bizler Sulu Köfte yapmayı biliyoruz ama öğrencilerimiz vede evlilik yolunda olan gençlerimiz vari dimi :)) Yani Mutfağa yeni yeni girenler için daha uygun bir Tarif diyebilirim 🙂

Köftesi için gerekli Malzemeler : ( 6 kişilik )

  • 200 gr Kıyma
  • 1 çay bardağı galeta Unu
  • 1 tane rendelenmiş Kuru Soğan
  • 1 küçük ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı Kırmızı Pulbiber
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 tane Yumurta

Devamında gerekenler :

  • 3 tane küp küp doğranmış Patates
  • 1 tane ince doğranmış kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı Pulbiber
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı :

  • Köfte harcı için gerekli malzemelerimizi bir kabın içinde iyice yoğuralım.
  • Sonra Köftelerimizi elimizi arada ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlayalım.
  • Tenceremize 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup ince doğranmış soğanımızı ilave edip kavuralım.
  • Kavrulan soğanın içine küp küp doğranmış patatesleri ve salçamızı koyup kavuralım.
  • Kavrulan yemeğimizin içine 1 litreye yakın kaynamış şu ilave edip yemeğimizi kapağı kapalı on dakika pişmeye bırakalım.
  • Sonra yemeğimizin içine köftelerimizi ve geri kalan baharat ve tereyağımızı katıp yemeğimizi kısık ayarda yine kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
  • Pişen yemeğimizi sıcak sıcak servis edebilir ve Afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Sulu Köfte Tarifi

Resimler

leylaileyemeksaatisulu-kofte-tarifi6-00210

leylaileyemeksaatisulu-kofte-tarifi7-00110

leylaileyemeksaatisulu-kofte-tarifi-00510

leylaileyemeksaatisulu-kofte-tarifi5-00110

leylaileyemeksaatisulu-kofte-tarifi3-00210

leylaileyemeksaatisulu-kofte-tarifi2-00310

leylaileyemeksaatisulu-kofte-tarifi1-00410

Hackbällcheneintopf mit Kartoffeln

 

Zutaten für 6 Personen:

Für die Hackbällchen:

  • 200gr Hackfleisch
  • 45gr Paniermehl
  • 1 geriebene Zwiebel
  • 1 kleines Bund fein gehackte Petersilie
  • 1/2 TL Paprikaflocken
  • 1/2 TL Pfeffer
  • 1/2 TL Salz
  • 1 Ei

Ausserdem:

  • 3 in Würfel geschnittene Kartoffeln
  • 1 fein geriebene Zwiebel
  • 1 EL Tomatenmark
  • 1 TL Salz
  • 1 TL Paprikaflocken
  • 1/2 TL Pfeffer
  • 1 EL Butter

Zubereitung:

  • Das Paniermehl, Zwiebeln, Ei, Petersilie und Gewürze zum Hackfleisch geben und alles gut vermengen.
  • Aus der Hackfleischmasse Haselnuss große Kugeln formen.
  • Nun 3 EL Öl in einem Topf erhitzen und die Zwiebeln darin anschwitzen.
  • Als nächstes die Kartoffelwürfel und das Tomatenmark hinzufügen und kurz mit anschwitzen.
  • Kochendes Wasser dazu gießen und zugedeckt ca. 10 Minuten köcheln lassen.
  • Dann die Hackkugeln dazugeben und umrühren.
  • Zum Schluss die Butter und Gewürze einrühren und zugedeckt weitere 10 Minuten köcheln.

Guten Appetit!