Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı kuru üzüm (İzmir üzümü)
- 1 su bardağı hazır çiğ krema
Süslemek için:
- Ceviz
- Dolmalık fıstık
- Kuru kayısı
- Kuş üzümü
Sütlü aşure tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle su dolu küçük bir tencerede kuru üzümleri 9 dakika kadar haşlayın. Haşladıktan sonra sudan çıkarıp, bir kenarda bekletin. Kayısıları da iyice yumuşaması için 5 dakika kadar haşlayın.
Başka bir tencereye şekeri ve unu alıp karıştırın. İçine azar azar süt ekleyin. Hindistan cevizini de ilave edin. Katılaşana dek karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten almadan 1-2 dakika önce karıştırarak kremayı ekleyin. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra ateşten alın. İçine haşlanmış kuru üzümleri ilave edin. Sonra da tatlıyı kaselere paylaştırın.
Ardından kuru kayısı, ceviz, dolmalık fıstık ve kuş üzümü ile süsleyerek servis yapın.


















Leave a Reply