Sütüzü Kuymağı – Un Kuymağı
Merhaba Dostlar
Bu akşam canım resmen Bayburt Yöresine ait Sütüzü Kuymağı çekti :)) Un kuymağıda diyorlar.Anneme dedimki gel akşam akşam kuymak yapıp yiyelim :)) Valla kiloyu felan dert etmeden yaptık Afiyetlede yedik. Aniden yaptığımız için videoya çekemedim ama sizler için yinede detaylı fotolarını çektim Dostlar :)) Muhteşem bir Lezzete sahiptir bizim kuymak :)) Mutlaka Tarifimizi denemelisiniz.
Malzemeler : 5 kişilik
- 1 litre Krema ( Kaymak yada Sütuzude olur )
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 1 su bardağı Un ( 140 gr )
- 1 su bardağı kaynamış Su
- 1 su bardağı Yoğurt
Yapılışı :
- Kremayı tencerenin veya geniş bir tavanın içine döküp kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıkdan sonra içine tuzunu atıp,ocağın ayarını kışalım ve 10 dakika daha kremanın yağını salması için bekleyelim.
- Kremamız yağını saldıktan sonra ununu ekleyip iyice çırparak yedirelim.
- Sonra içine kaynamış suyunu ilave edelim ve çırparak karıştırmaya devam edelim.
- Son olarakta yoğurdunu ekleyelim ve iyice yedire yedire karıştıralım.
- Eğer kıvamı çok katı olursa biraz daha kaynamış su ilave ederek kıvamını açabilirsiniz Arkadaşlar.
- Kısık ayarda kuymak yağını salana kadar karıştıralım.
- Kuymak yağını saldıktan sonra yenmeye hazırdır Dostlar.
- Sıcak sıcak afiyetle tüketelim.
Afiyet Olsun
Çok güzel ellerini sağlık
Yarin kahvaltı ya hemen yapıyorum ablacim ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Bende krema yok ama labne ile yapacağım fotoğrafıni atarim ablacim ????
Elinize sağlık
Hasuta ve kuymak her zaman yaparım missss miss helede lavaş ekmeğiyle bandır bandır ye ??
Ellerinize sağlık çok güzel