Tahinli Güneş Çöreği
Hayırlı Günler Arkadaşlar
Hergün yep yeni Tarifler vermeye devam ediyoruz 🙂 Sizlere sunumu ve Lezzeti olarak harika bir Tarif vermek istiyorum Arkadaşlar 🙂 Bu Tarifimizi isteyenler içine çikolata veya haşhaşta sürebilir.Ben bu Tarifimizi Tahinli yapmak istedim 🙂 Görüntüsü bile haydi gir Mutfağa beni yap pişir der gibi değilmi ama :)) Bu güzel Tarifimizi yapınca lütfen burayada Yorum bırakmayı unutmayalım olurmu 🙂
Malzemeler : ( 2 Tane ay Çöreği için )
- 1.5 Su Bardağı ılık Süt
- Yarım Çay Bardağı Şeker
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 2 Paket kuru Maya
- 250 gr eritilmiş Tereyağı
- 2 tane tüm Yumurta
- 2 tane Yumurta Beyazı
- 2 tane Yumurta Sarısı
- 1 kg Un
- 1 Su bardağı Tahin
- Yarım çay bardağı Susam
Yapılışı :
- Yoğurma kabımızın içine Ilık süt, Şeker,Tuz,Mayalar,Tereyağı,2 tane tüm Yumurta ve 2 tane Yumurta Beyazını katıp karıştıralım.
- Sonra bu karışımın içine 1 kg Unumuzu ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzun üzerini kapatıp Mayalanmaya bırakalım Dostlar.
- Mayalanmış hamurdan Bezeler yapalım.
- Bir Tahinli Çörek için bize 5 tane Beze gerekli Dostlar.
- İsteyenler artan hamurdan poğacada yapabilir.
- Bezelerimizi tezgaha alıp tek tek yuvarlak olarak açalım.
- Dört tane bezeyi açalım ve aralarına tahin sürüp üst üste koyalım.
- Dört tane açılıp aralarına tahin sürülmüş Hamurumuzu elimizle hafifçe genişletelim.
- Çok fazla genişletmeye gerek yok.
- Videoda daha net izleyeceksiniz.
- Pizza bıçağı ile Tahinli hamurumuza resimdede gördüğünüz gibi dış kenar kısımlarını kesmeden içten pizza dilimi gibi 8 parçaya keselim.
- Sonra kestiğimiz her parçanın yine iç kısmına çizik atalım bıçakla.
- Ama kesinlikle kenarlarını kesmeyin dostlar.
- Sonra kesilen dilimleri tek tek tutup kaldıralım ve dilimi kesilen orta kısımdan çevirip çıkartalım.
- Lütfen bu kısmı videoda izleyin Dostlar.
- Tüm dilimleri aynı şekilde yapalım.
- Beşinci bezemizide çöreğimizin ortasına koyup elimizle bastıra bastıra genişletelim.
- Çöreğimizin ortasınıda güzelce yerleştirdikten sonra ortaya tahin sürelim.
- Tahin sürdükten sonra ortasına susam serpiştirelim ve kenarlarada yumurta sarısı sürüp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim 🙂
- Pişen çöreğimizi afiyetle tüketebiliriz 🙂
Afiyet olsun
Tahinli Güneş Çöreği
.
.
Teigsonne mit Sesampaste Füllung
Zutaten:
- 300ml lauwarme Milch
- 40gr Zucker
- 1 TL Salz
- 2 Päckchen Trockenhefe
- 250gr zerlassene Butter
- 2 ganze Eier + 2 Eiweiße
- 1kg Mehl
- 2 Eigelb zum Bestreichen
- Sesampaste
Zubereitung:
- Alle Zutaten für den Teig bis auf das Mehl in eine Rührschüssel geben und alles gut vermischen.
- Dann das Mehl hinzufügen und zu einem weichen, nicht klebrigen Teig verkneten.
- Den Teig zugedeckt ca. 1 Stunde gehen lassen.
- Aus dem Teig Kugeln formen, die etwas größer als eine Orange sind und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen.
- Nochmals zugedeckt eine halbe Stunde ruhen lassen.
- Die Teigkugeln nacheinander ausrollen.
- Ihr braucht beim Ausrollen kein Mehl.
- Da der Teig durch die Butter recht fettig ist klebt er nicht.
- Damit die Teigsonne gleichmäßig rund wird habe mit Hilfe einer Schüssel den ausgerollten Teig kreisrund ausgeschnitten.
- Dann den Teig auf Backpapier legen und mit Sesampaste bestreichen.
- Insgesamt vier Lagen Teig übereinander schichten und jede Schicht mit der Sesampaste bestreichen.
- Ihr könnt statt der Sesampaste auch einen Schokoladenaufstrich oder etwas anderes zum Bestreichen nehmen.
- Als nächstes wie im Video zu sehen ist zu einer Sonne formen.
- Eine Teigkugel in die frei gebliebene Mitte legen und flachdrücken bis die Mitte komplett mit Teig bedeckt ist.
- Wieder Sesampaste darauf verteilen und mit reichlich Sesam bestreuen.
- Zum Schluss mit Eigelb bestreichen und im vorgeheizten Backofen bei 200 Grad goldbraun backen.
Guten Appetit!
Hello! My name is MaryMarkova, our compane need to advertise on your website. What is your prices? Thank you. Best regards, Mary.