TAM KIVAMINDA EZILMEYEN ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR ?

TAM KIVAMINDA EZILMEYEN ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR ?

 

Merhaba Arkadaşlar

Tam kıvamında içinde ezilmeyen Şeftali reçeli yaptım sizlere.Okadar güzel marmelatlar Reçeller ve konserveler yaptımki,inanın hepside birbirinden güzel oldular.Tarifimizi mutlaka ama mutlaka yapmanız lazım.

Malzemeler:

  • 3 kilo şeftali
  • 2 kilo şeker
  • 1 su bardağı Su
  • Yarım Limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı ( köpürmemesi icin )

Yapılışı :

  • Şeftalileri kabuklarından soyup küp küp doğrayıp genişce bir kabin içine alalım.
  • Üzerine Şekeri döküp kapağını kapatıp bir gece öylece bekletelim.
  • Şekeri içinde eriyen şeftalilerin dibindeki suyu süçgeçle süzerek tenceremize alalım.
  • Şeftalileri ilk etapta koymuyoruz yoksa içinde eriyebilir.
  • Şekerli suyunun içine limon ve köpürmemesi için tereyağı atalım ve katılaşana kadar kaynatalım.
  • Sonrasında içine seftalilerin tanelerinide ekleyip biraz daha kaynatalım ve Şeftali Reçelimiz hazırdır Dostlar .
  • Sıcak sıcak Kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp bir gece tezgahta soğuması için bekletelim.
  • Sonrasında Raflara kaldırıp Kahvaltılarda Afiyetle Tüketebiliriz.

Afiyet Olsun