Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Tantuni’nin adını hep duymuştum ama yapmak bu güne nasip oldu 🙂 Tantuni Mersin’e ait bir dürüm çeşididir ama gerçekten muhteşem bir lezzet,bu tarif ne kadar basit gözüksede tam araştırarak hakkıyla yapmak istedim ve hangi eti kullandıklarından nasıl yaptıklarına kadar hepsini araştırdım ve ortaya inanılmaz lezzetli bir dürüm çıktı şimdi gelin nasıl yapmışım bir göz gezdirin 🙂
Tantuninin ekmeği için Malzemeler
1 kilo un
1 çorba kaşığı tuz
1 paket hamur mayasi yeya instant maya
3,5 su bardagi su (suyu yavas yavas ilave edin )
İç Malzemesi için
1 kilo yağsız dana eti
Biraz sıvıyağ
Biraz tuz
Biraz toz kırmızı biber
Biraz pul biber
Ve karabiber
Bir kaç adet domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Tavada Ekmek Lavaş Nasıl Yapılır
Hamuru için un ve mayayı karıştırın,tuzu ve ılık suyu ilave edip yumuşak bir hamur yapın.hamurunuzu sararak, 1,5 saat dinlendirin.
Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.tavanızın büyüklüğü kadar açın.
Tavayı Büyük ocağa alın yüksek ateşte tavanız iyice ısındıktan sonra açtığınız yufkaları pişirin.
Eti ince uzun olacak şekilde küçük küçük doğrayın ve üzerine biraz su ekleyip iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Büyük bir tavaya biraz sıvıyağ alın haşlanan etten bir kaç kepçe tavaya alın biraz kavurun üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,biraz karabiber,biraz pul biber ve tuz serpiştirip iyice karıştırın üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edip karıştırın.Su Kaynamaya başlayınca,Hazırlamış olduğunuz lavaş ekmeklerinin bir tarafını etin suyuna bulayın,
Etin suyuna bulanmış tarafın üzerine biraz et,küçük küçük doğranmış domatesi,kuru soğanı,ve maydanozu ilave edip dürüm gibi sarın ve servis yapın.
Afiyet Olsun.
2. like
Ellerinize sağlık . Yalnız tantuni küçük küçük kuşbaşı doğranır . Hatta bıçak arası denir .
Günaydın ellerinize sağlık ve çoooooook lezzetli
harika görünüyor ellerinize sağlık
elinize sağlik
Guzel oldu ,eline saglik fakat TANTUNI demeyelim buna … Etli Dürum falan diyelim ,yoksa ayip olur tantuninin o zelligi olan o findik buyuklugunde kesilmis etlere 🙁 ..
elllerine sağlık denicem selamlar
safiye hanim super bir tarif hemen yapicam elinize saglik
Əlinizə sağlıq
elinize sağlık acaba ekmekleri pişirmek için kullandığınız tavanın markası ve modeli nedir
harika. severek yaparım tantuni yi. ellinize sağlık. lavaş ları pişirdiğiniz aletin markasını veya aldığınız yeri öğrenebilirsem. ..çok sevinirim. sevgiler
sen bu işi biliyorsun sorma sayip yas kac?
alinize saqliq gece gece canim cekdi mende hazirlayacam uwawlara saqolun ki varsiniz uy yadimdan cixmiwdi yeni iliniz ugurlu duwerli laklariniz bol caniniz saq olsun mutlu yillar oxuyan her kese
Vallaha pek nefis olmuş ellerinize sağlık Safiye hanım.Hiç kusur yok,şu lavaş yaptığınız tava çok hoşuma gitdi çapı, yani büyüklü nekadar ? Almanya'dan selamlar 🙂
Holaaaaaaaa, delicioso, saludos désde Chiapas México
safiye hanim et yerine tavuk kullanmayi dusunuyorum tavugun neresiyle yapilabilir acaba
yamy gracias tesacurat afendem
etiniz daha önceden hazrlanin mi kolay oldu çünkü uzun olmasi
Maya zararlı diye duydum, bizim eve maya, ekmek hiç girmez
Bence internetten araştırın mayanın zararları diye
Masaallah
Elinize sağlık bizde çok severek yiyoruz
Tariflerinizi beğenerek izliyorum..
ayy canim cekti ellerinize saglik
Abla yemek konusunda cooooooooooooooooooooooook beceriklisin
Tavanızın markası ne
Etleri tencere yerine düdüklüde haşlasak olur mu
❣️❣️
Her tarifiniz o kadar aydin ve harika ki. Her sheyi bu kadar guzel yaparlarmi ya)))))Mashallah size
Ramazanda izleyenler +1