Yapımı için malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 120 gram toz şeker
- 430 gram un
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
Tarçınlı Berlin kurabiyesi tarifi Nasıl yapılır?
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve toz şekeri bir kaba koyun ve 3-4 dakika boyunca yüksek derecede kıvama gelene kadar çırpın.
Un, vanilya, tarçın ve varsa toz zencefili ekleyip yoğurarak malzemeleri iyice karıştırın.
Hamuru toparlayıp buzdolabı poşetine sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Hamuru buzdolabından çıkarıp tezgahın üzerine alın ve yarım santimden ince olacak şekilde açın.
Hamurdan yuvarlak ya da şekilli kurabiye kalıplarıyla parçalar çıkarın.
Kurabiyeleri 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 12-15 dakika kadar pişirip çıkarın.
Tepsiden hemen çıkarmayın, çünkü bu kurabiye sıcakken yumuşak olur.
İyice soğuyan kurabiyeler sertleştiğinde servise sunun. Afiyet olsun…
Leave a Reply