Tart kalıbında patates salatası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram patates
  • 2-3 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • 2-3 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Süslemek için:

  • Yoğurt
  • Mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Nane
  • Mısır

Tart kalıbında patates salatası tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra ezerek püre haline getirin.

Ezdiğiniz patateslere tereyağını ekleyip karıştırın.

Havuçları rendeleyip bir tavada çok az yağla soteleyin.

Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın.

Tüm malzemeyi bir araya getirin.

Üzerine limon suyu, baharatlar ve zeytinyağını da ilave edin ve hepsini harmanlayın.

Tart kalıbını streç filmle kaplayıp patatesli karışımı kalıba doldurun ve kaşığın arkasıyla bastırarak düzeltin.

Buzdolabına kaldırdığınız kalıbı en az 3 saat dinlendirin.

Ertesi gün kalıbı servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve streç filmi üzerinden alın.

Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.

Patates salatasının üzerine mayonezli yoğurdu gezdirip dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun…