Tatlı ekşi soslu karides tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram ayıklanmış karides
  • 1 adet armut
  • 1/4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1/2 yemek kaşığı istiridye sosu
  • 1/4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 diş sarımsak

Tatlı ekşi soslu karides tarifi Nasıl yapılır?

Armutları yıkayın; kabuğunu soymadan yarım santimetre kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ezin. Tencereye sıvı yağı koyun. 2 dakika sonra karidesleri ve armut dilimlerini ekleyip 7 dakika pişirin. Bir karıştırma kabında esmer şeker, istiridye sosu, mısır nişastası, soya sosu, ezilmiş sarımsak ve suyu karıştırıp sosu hazırlayın. 2 dakika daha pişirin. Karides ve armutları sosla birlikte servis tabaklarına alın. Farklı bir sunum için karidesleri kuyruklarını ayıklamadan da kullanabilirsiniz.