Yapımı için malzemeler
- 500 gram ayıklanmış karides
 - 1 adet armut
 - 1/4 yemek kaşığı esmer şeker
 - 1/2 yemek kaşığı istiridye sosu
 - 1/4 yemek kaşığı mısır nişastası
 - 1/4 yemek kaşığı soya sosu
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı su
 - 2 diş sarımsak
 
Tatlı ekşi soslu karides tarifi Nasıl yapılır?
Armutları yıkayın; kabuğunu soymadan yarım santimetre kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ezin. Tencereye sıvı yağı koyun. 2 dakika sonra karidesleri ve armut dilimlerini ekleyip 7 dakika pişirin. Bir karıştırma kabında esmer şeker, istiridye sosu, mısır nişastası, soya sosu, ezilmiş sarımsak ve suyu karıştırıp sosu hazırlayın. 2 dakika daha pişirin. Karides ve armutları sosla birlikte servis tabaklarına alın. Farklı bir sunum için karidesleri kuyruklarını ayıklamadan da kullanabilirsiniz.

					
















									
Leave a Reply