Tavada Lahmacun Tarifine burdanda bakabilirsiniz
http://www.hayalimdekiyemekler.com/ca…
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Tavada Lahmacun Tarifi için malzemeler
1,5 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı iyice dolu sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz ( çok dolu olmasın)
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı instant maya ( isteğe göre )
ve alabildiği kadar un ( 1 kilodan birazcık daha fazla alıyor )
Tavada Lahmacunun iç harcı için
400 veya 500 gr kıyma ( yağlı olursa daha iyi olur)
3 adet sogan
1 adet kirmizi biber( olmasada olur)
1 adet yesil biber(olmasada olur)
4 adet orta boy domates veya 250 gr lik domates konservesi
2 corba kaşığı dolu domates salcasi
yarim demet maydanoz
1 tatli kasigi pulbiber
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi kekik
1 su bardagi siviyag
ve tuz
Tavada Lahmacunun Nasıl yapılır
Hamur için sıvı malzemlerle başlayıp iyice karıştırın ve unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın yaptığınız hamuru 16 veya 18 veya 20 beze yapın üzerine temiz bir bez örtün bu arada iç harcını hazırlayalım
iç harcı için soganlari soyun biberlerin icini cikarin hepsini mutfak robotunda gecirin.Maydanozuda robottan gecirin.mutfak robotu yoksa butun malzemeleri rendeleyin maydanozuda kucuk kucuk dograyin.Kiymayi, tuzu, salcayi,siviyagi,ve baharatlari iyice karistirin
tavada lahmacun tarifi
tavayı veya tencereyi ocağa alın tavanız iyice ısınsın bezeleri tavanızın büyüklüğünde hafif unlayarak merdaneyle açın tavaya koyun üzerine hazırladığınız harçtan bir iki kaşık koyup yayın tencerenin kapağını kapatın ve yüksek ateşte lahmacunlarınızı pişirin lahmacunun altı piştimi tamam demektir çünkü kıyması kapağını( kapattığınızda sıcaklıkltan ve buhardan )pişmiş oluyor
tavada lahmacun nasıl yapılır
Pişen lahmacunları başka bir tencereye koyun ( tabi bu tencere ocağın üstünde olmayacak onuda belirtiyim ) tencerenin kapağını kapatın ( bu sayede daha yumuşak olacak ) ve diğer lahmacunlarıda pişirmeye devam edin her pişen lahmacunu diğer tenceredeki lahmacunun üzerine koyun lahmacunlarınızı tencereye koyarken bir düz bir ters koyun ve mutlaka tencerenin kapağını kapatın bu sayede hem yumuşak hemde lahmacunların alt kısmı yağlanmayacak ve lahmacunlarımız hazır
Afiyet olsun ve lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyin yorumlarınız benim için altın değerindedir 🙂
Hemen yapmalı ! Paylastiginiz icin tesekkurler 🙂
1 su kaşıgı sıvıyağ ne demek oluyor 🙂
Elinize sağlık harika görünüyor gerçekten, bu arada hamurunu sütlü yapmanız da şaşırttı..
Tamam da lahmacunun yumuşak olması makbul müdür ? gevrek ve pişkin olması arzu edilir genelde.Hatta bu yüzden paket servis ile gelen lahmacun bile güzel olmaz gidip yerinde yemeyi tercih ederiz
müthiş görünüyor ellerinize sağlık
ilk başta 1,5 su bardağı süt 2 su bardağı su yazıyor tarif anlatılınca tam tersi yazıyor doğrusu ne şimdi yapıyorum da acil cevap lütfen
super.elinize saglık.çok beyendim
sütle yormasaq olarmı
çok güzel luyor
Havva es
+Havva es una şu eklemeyi unutmayın margarin
havva es
hamura süt koymaya gerek yok…
250g kiyma ya 1 bardak sivi yag cok gelmiyor mu ? ben denedim olmadi sonrasinda 250 g kiyma daha ekledim bence hata yaptiniz yazarken … 500 g kiyma olmasi gerekiyor olculere bakinca
Not: 1 su kasigi siviyag yazmissiniz dogrusu tabi 1 su bardagi
Ve son olarak hamurum guzel oldu tesekkurler
Bende biraz önce yaptım harika bir tarif elinize sağlık
Vayyy çox güzel
ellerinize saglık bu kadar izliyorum ama yapa bilmiyorum:(
Maa shaa Allaah hamurlari ne guzel acti ..
ben yaptim muhtesem bi lezzet hala istiyo cocuklar tavada yagsiz pistigi icin citir citir ayni hazir gibi oldu cok tesekkurler Safiye hanim ellerinize emeginize saglik
sabriye hanım çok teşekkürler.hızlı yanıt için.bir sürü tarif baktım.sizlerin yorumlarını görünce bu tarife karar verdim.lastik gibi zor kopuyor.bazı lahmacunlar hemen kopuyor ve çıtır oluyor
Su kaşığı nasıl bir şey?
harka canım tarifini bugün deneyecem umarım güzel olur
Canm Ellerine sağlık çok güzel oldu çocuk larımda bayıldılar bidaha lahmacunumu kendim yapacam çok teşekkürler
kabartma tozu katmasak olurmu.acil cvp lutfen
Imm Çok güzel Oldu Ellerine Sağlık Teşekkürler
super
emeginize saglik cok oldu hemen denicem
Harikasinizz yaa
Lahmacuna maya ve kabartma tozu kullaniyorsunuz gercek lahmacunda kullanilmaz diye biliyorum.
Güzel görünüyor
denemek gerek
Cok guzel gorukuyor. ayapmak isterim. Tesekkurler. Ellerine saglik.
Tavada yapınca etler pişiyor mu arkadaslarrr
tarife uyup yaptim, cok lezzetli oldu.
sagolun
ممكن المقادير بالعربي
English please
Abla granit tava olurmu
Ablacım granit tavada piserimi
Iç harcı çiğden konulunca pişiyor mu tam anlamıyla,üst yüzeyde kalıyor pişip pismediğini merak ettim cvp verirseniz coook sevinirim