Wep sayfamdanTavada Lavaş Ekmek Tarifine bakmak için tıklayın
http://www.hayalimdekiyemekler.com/hamur-isi-tarifleri/tavada-lavas-ekmek-yapimi/
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
14 tane lavaş ekmeği için Malzemeler
1 kilo un
1 çorba kasigi tuz
1 paket hamur mayasi yeya instant maya
3,5 su bardagi su (suyu yavas yavas ilave edin )
Tavada Ekmek Lavaş Nasıl Yapılır
Unu bir kaba koyun ortasini cukur yapin tuzunu ilave edin hamur mayasini suyla eritip ilave edin.suyunu yavas yavas ilave edin hamurunuz kulak memesi yumusakligina gelene kadar yogurun.
Hamurunuzu 2 saat dinlendirin.
hamurunuz kabarinca yumurta buyuklugunde bezeler yapin.
bezeleri 5 dakika kadar dinlendirin ( rahat acilsinlar diye) tavaya sigacak buyuklukte az unla acip 3 veya 4 dakika daha dinlendirin hatta size kolaylik olsun diye 6 tane yufka acip ustune ince temiz bir bez ortun pisirme sirasinda kolaylik olur en buyuk tavanizi (ben buyuk krep tavasını kullandim ) ocaga alin yuksek ateste tavaniz isininca yufkayi yerlestirin yufkayi icinizden sayarak 4-7 saniye arayla cevirin pisene kadar bu isleme devam edin isin en onemli kismi sık sık cevirmekte ekmeginizi kurutmadan pisirin
hamurunuz iyi kabarmissa resimde goruldugu gibi kabarir.tabi soguyunca havasi inecektir, tavaniz cok buyukse bezeleri biraz daha buyuk yapabilirsiniz.
Ekmekleriniz pisince ister kahvaltida ister yemeklerde afiyetle yiyebilirsiniz
not; ekmeginiz pistikten sonra kuruduysa elinizle biraz su cirparak yumusatabilirsiniz
AFIYET OLSUN
çok güzel olmuş abla 🙂
ama senin hamurun cok katı bu arada lokmaların cok guzeldı
slm
Harika ,!!
جدعه يا بت
Elinize emeyinize saglik bende beyenerk takipcinizim
Icinede patlican kebabi koy afiyet olsun
hamuru ele yogrulurmu diye soranlar bence hic bu ise kalkismasin. daha hamur ele yorulabilceni bilmiyorsunuz boyle zor islere kalkismaniz ziyan olur malzemeye bence
Ay çok güzel
Buzlukta kalsa birsey olur mu
alt yazini sevmedim. sesli olsa bideonuz daha iyi olur
mayalı tariflerde tuz en son konmalıdır.
Bir kilo un ne ya? Esnaf işi olmuş bu. Ev için daha makul bir tarif yok mu? 14 lavaşı kim yiyecek? Aşiret mi yaşıyor evde.
Okadar tarif baktım daha doğrusu yapım şekli çünkü tariften çok bence lavaşı yapma şekli önemli. Sizinki en çok içime sineni oldu. Ellerinize sağlıkl ❤️❤️❤️
tavanızın markası ne
Çok güzel ama tandır lavaş bi ayrı güzel
Benimki şişmesi neden
Sənin kanalina abune oldum likə atdim lutfən N N DOSTLAR ABUNE OL like at NOLAR ♥
Maşaallah
6lavasiniz bir numara eline saglik
Hamuru açma kalınlığı nasıl olmali
Ben su yerine bir bardak sutte kullandim ama benimkiler kabarmadi nedense
Annem suyu hızlı koydu bi mahsuru varmı ?
Subardagi ölcüsünüde verebilirmisiniz.
Kisa ve net bugun deniycem mutlaka
Yaptım ama benimki böyle kabarmadi nerde hata yaptım acaba
Benimki kabarmadı farkı ne acaba aynısını yaptım
Super ya valaha he
Bide bu muziyin adini bulmaya calisiyorum
Bu ekmek kurumadan kaç gün durur?
Mutfak sefinizin markasi nedir
Eline sağlık kardeşim benim senden bı ricam var yemek işleri hijyen isteyen özene sahiptir yaparken buluzunun kollarını sivasan veya yarım kol giyisen çok iyi olur anlayışına teşekkür ederim.
3.5 su bardagi su kesinlikle fazla