Tavuk Kavurma Tarifi

Tavuk Kavurma Tarifi

Hayırlı günler Arkadaşlar

Akşam için sizlere çok Lezzetli bir Ana Yemek Tarifi vermek istiyorum.Biz Ailecek çok seviyoruz 🙂 Tarifler kolay oldumu deymeyin benim keyfime artık 🙂 Hem kolay hemde çok Lezzetli olan Tavuk Kavurmamızı hepinizin yapmasını tavsiye ederim.Tarifimizi yapınca yorumlarınızı bekliyorum :))

Malzemeler :

  • 2 tane Tavuk Göğsü
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuzot veya 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 2 diş rendelenmiş Sarımsak
  • 1 çay kaşığı Kimyon
  • 200 gr Krema
  • 2 yemek kaşığı Tereyağı
  • 2 tane ince doğranmış Kuru Soğan
  • 2 tane küp küp doğranmış Domates
  • 5 tane ince doğranmış Yeşil sivri Biber
  • 1 Yemek kaşığı Biber Salçası

Yapılışı :

  • Tavuk göğüslerini küp küp doğrayalım.
  • Karıştırma kabımızın içine 1 çay kaşığı Karabiber,3 yemek kaşığı Zeytinyağı,1 yemek kaşığı tuzot veya 1 tatlı kaşığı Tuz,2 diş rendelenmiş Sarımsak,1 çay kaşığı Kimyon ve 200 gr Krema katıp karıştıralım.
  • Sonra doğradığımız tavuklarıda içine atıp karıştıralım.
  • Tavukların bulunduğu kabın kapağını kapatıp 3 saat kadar Tavuklarımızı marine edelim.
  • Güzelce sosunu çeken tavukları tavamıza döküp kendi sosu ile önce kavuralım.
  • Kavrulan tavukların içine tereyağı,rendelenmiş soğanları,Domates,biberler ve Salçayıda ekleyip karıştıralım ve orta ateşte içine su katmadan pişmeye bırakalım.
  • Güzelce pişen yemeğimizi Pilavın yanında ikram edebilir ve Afiyetle Tüketebilirsiniz 🙂

Afiyet Olsun

Tavuk Kavurma Tarifi

.

leylaileyemeksaatitavuk-sote-tarifi6-00110

leylaileyemeksaatitavuk-sote-tarifi-00610

leylaileyemeksaatitavuk-sote-tarifi5-00110

leylaileyemeksaatitavuk-sote-tarifi4-00210

leylaileyemeksaatitavuk-sote-tarifi3-00310

leylaileyemeksaatitavuk-sote-tarifi2-00410

leylaileyemeksaatitavuk-sote-tarifi2-00110

leylaileyemeksaatitavuk-sote-tarifi1-00510

Hähnchen Geschnetzeltes

Zutaten:

  • 2 ganze Hähnchenbrüste
  • 1/2 TL Pfeffer
  • 3 EL Olivenöl
  • 1 EL Vegeta oder 1 TL Salz
  • 2 geriebene Knoblauchzehen
  • 1/2 TL Kreuzkümmel
  • 200gr Schlagsahne
  • 2 EL Butter
  • 2 fein gehackte Zwiebeln
  • 2 in Würfel geschnittene Tomaten
  • 5 fein geschnittene grüne Spitzpaprika
  • 1 EL Paprikamark

Zubereitung:

  • Die Hähnchenbrüste klein schneiden.
  • Öl, Pfeffer, Vegeta, Kreuzkümmel, Knoblauch und die Sahne in einer Schüssel zusammenrühren.
  • Das Hähnchenfleisch in die Sahnemischung geben und alles gut miteinander vermengen.
  • Das Fleisch zugedeckt ca. 2 Stunden im Kühlschrank ruhen lassen.
  • Das marinierte Hähnchenfleisch in der Pfanne anbraten und die Butter zugeben.
  • Dann die Zwiebeln, die grünen Spitzpaprika und gewürfelten Tomaten hinzufügen und schmoren lassen.
  • Zum Schluss noch das Paprikamark unterrühren und zugedeckt bei mittlerer Hitze 15 Minuten köcheln lassen.
  • Es wird keinesfalls Wasser zugefügt.
  • Der Saft von den Tomaten und vom Fleisch ist ausreichend.
  • Zum Hähnchen Geschnetzelten passt am besten Reis.

Guten Appetit!