Yapımı için malzemeler
Domates sos için:
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 adet domates rendesi (yazdan kavanozladıysanız o da kullanılabilir)
- 1 çay kaşığı tatlı pul biber
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 adet küp şeker
- 3-4 yaprak ince kıyılmış fesleğen
Marine için:
- 4 adet tavuk göğüs
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş ezilmiş sarımsak
Panelemek için:
- 2-3 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı (panko)
- 80 gram toz parmesan
- İstediğiniz baharatlar
- 3-4 yemek kaşığı un
- Pişirmek için sıvı yağ
Fırınlarken:
- 100 gram mozzarella peyniri
- Taze fesleğen
Tavuk parmesan tarifi Nasıl yapılır?
- Domates sos için yemeklik doğranmış soğan, tuz ve zeytinyağını 4-5 dakika soteleyin.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Kapağını aralıklı kapatıp ara sıra karıştırarak, kısık ateşte sos kıvamına gelene kadar, yaklaşık 20 dakika fokurdatın.
- Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. (1-2 gün önden yapılıp buzdolabında saklanabilir.)
- Tavuk göğüslerini yaklaşık 1 santimetre kalınlığında bir et döveceği yardımıyla iki streç film arasında inceltin. (Bıçakla ortadan ikiye kesip kitap gibi açabilirsiniz de.)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş ezilmiş sarımsak ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ve karıştırın, tavukları karışıma iyice bulayıp streçleyip 1 saat kadar dolapta dinlendirin.
- Panelemeden önce 15 dakika kadar tezgahta bekletip tavuklarınızı oda sıcaklığına yaklaştırın.
- Çukur bir kapta 3 adet yumurtayı 1 çay kaşığı tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek çırpın.
- Ayrı bir kapta un ve kalan 1 çay kaşığı tuzu karıştırın.
- Üçüncü bir kaba de panelemek için ekmek kırıntılarınızı ve toz parmesanınızı alıp homojen karıştırın.
- Marine ettiğiniz ve fazla yağını süzdüğünüz tavukları sırasıyla un, yumurta karışımı ve en son ekmek kırıntısına her yeri eşit kaplanacak şekilde bulayın.
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kızdırdığınız tavada panelenmiş tavuklarınızı her tarafı altın rengi olana kadar, iki yüzünü de 4’er dakika yüksek ateşte kızartın.
- Fırına atacağınız cam tepsinin tabanına domates sosunu yayın, kızarttığınız tavukları dizin ve üzerine dilimlenmiş taze mozzarella’ları yerleştirin.
- 220 derecede önden ısıttığınız (üst ızgara özellikle) fırında, mozzarella peyniri kızarana kadar pişirin.
- Üzerine taze fesleğen ya da maydanoz serpiştirip, yanında sote sebze ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Leave a Reply