Tavuklu gül böreği tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet yufka

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı susam

Sos için:

  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 125 gram margarin

Tavuklu gül böreği tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk göğsüne tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın. Ayıklayıp didikleyin.

Sıvı yağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin. Tavukları ve karabiberi katın, yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölüp su ve margarin karışımı ile yağlayın. Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.