Tavuklu ve bezelyeli pilav tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ

Tavuklu ve bezelyeli pilav tarifi Nasıl yapılır?

Tavuğu küçük parçalara ayırın.

Soğanı yağda kavurun, üzerine salçayı katın.

2 dakika sonra kuşbaşı doğranmış tavukları ve bezelyeyi ekleyin.

5 dakika kadar çevirdikten sonra tuzu koyarak kapağını kapatın.

Tavuk hafif yumuşayınca pirinci ilave edin.

Üzerini geçecek kadar su koyun.

15 dakika daha pişirin.

Pilavınız hazır.