Yapımı için malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet tavuk göğüs
- 2 adet kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 150 gram sucuk
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tutam safran
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 300 gram pirinç
- 850 mililitre tavuk ya da sebze suyu
- 200 gram haşlanmış bezelye
- 1 adet limon
- Yarım demet maydanoz
Tavuklu ve sucuklu paella tarifi Nasıl yapılır?
Tavuğu kuşbaşı doğrayın.
Zeytinyağını tavada kızdırıp tavukları yağda hafifçe esmerleşene kadar çevirin.
Soğanı yemeklik, kapya biberi ise jülyen doğrayın.
Tavukları tavadan alıp aynı tavada kısık ateşte soğanları kavurun.
Biberleri ve dövülmüş sarımsağı ilave edip 1 dakika daha çevirin.
Ardından sucuğu ekleyip yağı çıkana kadar kavurun.
Baharatları ve pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu ilave edin.
Kaynamaya başladığında tavukları yeniden ekleyip kısık ateşte arada karıştırarak 20 dakika pişirin.
Bezelyeleri de ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla servis edin. Afiyet olsun…


















Leave a Reply