Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram yağlı kıyma (kuzu-dana karışık )
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 dilim ekmek
- 1 kahve fincanı irmik
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Tekirdağ köftesi tarifi Nasıl yapılır?
Ekmekleri ıslatıp yumuşatın. Kıyma, tuz ve baharatlarla birlikte derince bir kapta yoğurmaya başlayın. 5 dakika yoğurduktan sonra içine rendenin ince kısmıyla rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya devam edin. Son olarak yumurta, irmik ve karbonatı da ilave edip 10 dakika daha yoğurun.
Köfte harcının üzerini streç filmle kaplayarak en az 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün parmak boyutunda şekillendirip yağsız tavada ya da ızgarada pişirin.
Leave a Reply