Tel Tel Yumuşacık Açma

TEL TEL YUMAŞACIK AÇMA  haticeli_tatlar55
• 1 su bardağı ılık su (200 ml )
• 1 su bardağı ılık süt ( 200 ml )
• 1 su bardağı sıvı yağ ( 180 gr )
• 1 paket yaş maya ( 42 gr )
• 1 yemek kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı şeker
• 2 yumurta akı
• 4,5 su bardağı un ( 900 gr )
ÜZERİ İÇİN
• 2 yumurta sarısı
• 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
• susam

 

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

HAZIRLANIŞI
▪️Yoğurma kabına un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.Daha sonra unu ilave edip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile hamuru toparlayalım.
▪️Üzerini örterek 45-50 dakika ılık bir ortamda mayalanmasını sağlayalım.Mayası gelen hamurun önce havasını alalım.Hamuru 15 eşit bezelere bölüp 20 dakika bekletelim.Daha sonra her bir bezenin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar oda ısısında yumuşamış tereyağ yerleştirelim.
▪️İlk aldığımız bezeden başlayarak elimizle hafif uzatarak bezeleri açarak büyütelim.Ardından İkiye katlayıp rulo şeklinde saralım.Bütün hamurları sırasıyla aynı işlemi uygulayalım.

 

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

 

▪️Daha sonra tekrar ilk sarılan rulodan başlayarak hafif çekerek ve bükerek uzatalım.İki ucunu birleştirerek uçların alta kalmasını sağlayalım.
▪️Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde yerleştirelim.Tepsi mayası verdikten sonra üzerine fazla bastırmadan yumurta sarısı sürüp susam serpelim.Önceden ısıtılmış 180° alt üst ayarda 26-27 dakika KONTROLLÜ pişirelim.Fırından çıktığında üzerini bezle örterek yumuşak kalmasını sağlayalım.
▪️NOT; Bu ölçüden 115 gr dan bezeler alarak 15 adet açma elde ettim.Daha küçük bezeler alarak adet sayısını çoğaltabilirsiniz