Tereyağlı Katmer Özellikle kahvaltı ve çay saatlerine çok yakışan bir tarifi,bu güzel lezzetin Sayfamda eksik kalmasını istemem 🙂 Tereyağlı Katmer Tarifini bize Gönderen Nermin’in tarifleri’ne Çok teşekkür ederim.
Tereyağlı Katmer için Malzemeler
- 4 su bardağı un
- yarım paket yaş maya, (instant maya da olabilir.)
- 1 yemek kaşığı toz seker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ve alabildiği kadar ılık su
Arası ve Üzeri için
200 gr tereyağı
Tereyağlı Katmer Nasıl Yapılır
- Unu yoğurma kabına alalım,ortasına yaş mayayı, tozşekeri ve tuzu koyup azar azar ılık su ilave ederek karıştıralım,kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yapalım.
- Hamurun üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
- Hamur mayalandığında küçük bezeler alın
- Bezelerin içine tereyağı sürüp rulo şeklinde sarıp yuvarlayalım,tüm bezeleri bu sekilde içlerine yağ sürüp katlayalım ve 1 saat dinlendirelim
- Dinlenen rulo katmerleri hafif unlayarak Merdane yardımıyla açalım
- Katmerleri tava yada sac uzerinde arkalı önlü çevirerek kızartalım.
- Kızaran katmerlerin üzerine tereyağ sürüp sıcak sıcak servis yapın.
- Afiyet Olsun.
Bezeleri once acip, yagi koyup oyle rulo yapiyoruz sanirim oyle degil mi??
Evet canım aynen öyle yapıyorsun
Çok güzel bir tarif. Katmere bayılırım. Çay ile harika oluyor. Yanına beyaz peynir off yeme yanında yat
🙂
hamur biraz az oluyor sanki sizde ki kadar çok beze çıkmadı benimkinde
Evet canım 12- veya 13 beze oluyor.çok yapmak isterseniz malzemeyi çoğaltabilirsiniz.teşekkürler
Nefis gözüküyor. Gercekten tavbsiye ederim arkadaşlar. Sizin önereceğiniz başka gtarifler varmi ?
bunları nerden buluyorsunuz harika takipcinizim