Toffifee Tarifi – Toffifee Selber Machen
Günaydınnnnn Arkadaşlar nasılsınız bugün.burda havalar yağışlı ama benim keyfim yerinde çok şükür .Evimi temizlediğim zaman içim huzurla doluyor vallahi :))
Merakla beklediğiniz ve mesaj kutularıma nerde artık Toffifee diye sorduğunuz Tarifi paylaşıyorum.Şu sıralar Tariflerimi hep marketlerde satılan ürünlerden yana tercih ediyorum.Merak ediyordum acaba nasıl yapılıyor diye.Ve merakımı gidermek için baya şeyler araştırdım ve yaptım :)) Toffifelerimiz harika oldu.Orjinaliyle aynı lezzette.Yapınca bana hak vericeksiniz dostlar.Kalıbınız yoksa karamel soğuyup katılaştıktan sonra elinizle çanak şekli vererekte yapabilirsiniz.
Malzemeler :
- Karamel için tarif burda ( Karamel Tarifi )
- Süt reçeli için tarif burda ( Süt Reçeli Tarifi )
- Haselnuss-nugat ( Fındıklı Nugat çikolatası )
- Fındık içi
- Bitter çikolata
Yapılışı :
Arkadaşlar bir önceki tariflerimizde sizlere karameli ve süt reçelinin tarifini vermiştim.O sebebden aynı tarifleri tekrardan vermek yerine linklerini vermeyi uygun gördüm.Karameli Tarifine uygun şekilde yapıp soğutalım ve katılaşmasını bekleyelim.Karameli iyice ağır ateşte pişirmeliyizki soğuyunca güzelce katılaşsın.Katılaşan ve soğumuş olan karamelden fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yuvarlayalım.Eğer elinize yapışırsa,elinizi hafiften sıvıyağ ile yağlayabilirsiniz.Top haline getirdiğimiz karameli kalıbımıza koyup parmağımızı yağlayıp elimizi çevirerek kalıbın içinde çanak şekli verelim ve bu şekilde tüm kalıbın deliklerini aynı şekilde yapıp çanaklarımızı resimdeki gibi bitirelim.Kalıbımızı buzdolabına koyalım biraz daha sertleşsin.Nugatlı çikolatamızı benmarı usulü eritelim.Karamelli kalıbı buzdolabından çıkartıp çanakların içine birer tane fındık yerleştirelim.Sonra içlerine benmarı usulü erittiğimiz nugat çikolatamızı tüm çanaklarımıza dikkatlice dökelim.Sonra kalıbımızı bir iki defa tezgaha vuralım içindeki çikolata iyice dibine yerleşsin ve üzeri pürüzsüz olsun diye.Bu şekilde tüm çanakları yapıp bitirelim ve çikolatanın kuruması için yine buzdolabına koyalım.Son olarakta bitter çikolatayı benmarı usulü eritelim.Kalıbımızı yine buzdolabından çıkartıp bu şeker bitter çikolatayı poşete koyup çanaklarımızın tam ortasına sıkalım ve bu şekilde tüm çanakların ortasına aynı işlemi yapalım.Kalıbımızı yine dikkatlice tezgaha kaldırıp vuralımki üzerindeki çikolata güzelce yayılsın ve pürüzsüz bir şekil alsın.Kalıbımızı yine kuruması için son kez buzdolabına koyalım.Buzdolabında soğuyunca daha kolay çıkar .Çikolatası kuruyan Tiffefee lerimizi afiyetle kalıbından çıkartıp yiyebilirsiniz Arkadaşlar.
Afiyet Olsun
Merhaba
Türkiyede bu nugat çikolatası var mı yoksa yada bulamazsam normal sütlü çikolata ile de yapabilir miyim