TORTELLINI – MAULTASCHEN – ISPANAKLI BESAMEL SOSLU MANTARLI MANTI TARIFI

TORTELLINI – MAULTASCHEN – ISPANAKLI BESAMEL SOSLU MANTARLI MANTI TARIFI

 

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere harika bir Akşam Yemeği Menüsü vermek istiyorum . Almanyada seve seve yediğimiz harika bir Alman Mantısı diyebilirim 🙂 Bizim Mantımızın ıspanaklı,Besamel soslu ve Mantarlı hali diyelim 🙂 İnanın öyle lezzetli bir Yemekki yani biz yemeye doyamadık okadar lezzetli oluyor :)) Yabancı Lezzetlere açık iseniz bence mutlaka denemeniz lazım Arkadaşlar.

 

 

Hamuru için Malzemeler :

  • 1 su bardağı soğuk su
  • 3 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardagi Un

İç Malzemesi için gerekenler :

  • 1 kg Ispanak
  • 3-4 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 tane küp küp doğranmış Kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı Pul Biber
  • 1 çay kaşığı Karabiber

Besamel Sos için :

  • 3 Yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 yemek kaşığı Un
  • 3 Çay bardağı Süt
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Köri Baharatı

Üzerine :

  • 400 gr Mantar
  • 3-4 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı Pulbiber
  • 1 çay kaşığı Karabiber

 

Yapılışı :

  • Hamuru için yoğurma kabimizin içine tüm malzemeyi alıp sert bir mantı hamuru yoğuralım Arkadaşlar.Sonra üzeri kapalı dinlenmeye bırakalım.
  • İçi için ıspanakları yıkayıp doğrayalım.
  • Tavamızın içine sıvıyağ ve küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
  • Sonrasında içine ıspanaklarıda ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Son olarak baharatlarını ekleyip karıştıralım ve soğuması için kenara alalım.
  • Besamel sos için tenceremizin içine Tereyağını alıp eritelim.
  • Eriyen yağın içine unumuzu katip kavuralım.
  • Sonrasında sütümüzü ve baharatlarımızı ekleyip pişirelim.
  • Mantarı için ,Tenceremizin içine küp küp doğranmış mantarları alalım ve suyunu salıp çekenen kadar kavuralım.
  • Sonra içine sıvıyağ ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
  • Son olarak baharatlarını ekleyip karıştıralım ve kenara alalım.
  • Besamel sos ile Kavrulmuş Mantarın soğumaması lazım Arkadaşlar.
  • Dinlenmiş Hamurumuzu 4-5 parçaya bölüp beze haline getirelim ve yine üzerini kapatalım.
  • Sonra bezeleri tek tek önce merdane sonra oklova ile açalım.
  • Bildiğimiz Mantı hamuru gibi açıyoruz Arkadaşlar.
  • Sonra açtığımız bezemizi büyük dilimler halinde kare şeklinde kesiyoruz.
  • Kestiğimiz her karenin içine kavurduğumuz Ispanaklı iç harcımızdan koyalım.
  • Sonra tek tek alıp üçgen şekilde kapatalım ve sonra iki üç kısmını birleştirip fotoğraftaki görüntüyü verelim.
  • Tortellinileri tuzlu suda mantı haşlar gibi haşlayıp süzdülrelim.
  • Servis tabağımızın içinene önce haşladığımız ve suyunu süzdürdüğümüz Ispanaklı Tortellinileri koyalım.
  • Üzerine sıcak besamel Sosumuzu dökelim.
  • En üstünede yine sıcak kavrulmuş Mantarlarımızı döküp yemeğimizi sıcak olcak şekilde tüketelim.

Afiyet Olsun