Trifle tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı çilek reçeli
  • Çeyrek su bardağı çilek suyu (Reçeli sulandırarak da kullanabilirsiniz)
  • 1 paket çilekli jöle
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Süslemek için:

  • Çilek

Trifle tarifi Nasıl yapılır?

Çilekli jöleyi paketin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayın ve sertleşmesini bekleyin.

Kedidili bisküvileri ortadan ikiye bölün.

Düz yüzeylerine bolca reçel sürüp parçaları sandviç gibi birbirine yapıştırın.

Sandviçleri kasenin tabanına ve çevresine güzelce yerleştirip üzerine çilek suyunu serpin.

Sertleşen jöleyi mikserle çırpıp köpük haline getirin.

Köpüğü sandviçlerin üzerine yayın.

Pudingi paketin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayıp soğutun.

Soğuttuğunuz pudingi köpüğün üzerine dökün.

Kremayı ve pudra şekerini derin bir kasede kıvam alana kadar çırpın.

Kremayı da pudingin üzerine yayın.

Mevyelerle süsleyip servis edin. Afiyet olsun…