Trüf çikolata tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 200 mililitre krema
  • 40 gram bal
  • 200 gram bitter çikolata
  • 70 gram tereyağı
  • 20 gram toz fıstık
  • 20 gram kakao
  • 20 gram Hindistan cevizi

Trüf çikolata tarifi Nasıl yapılır?

Kremayı tencereye koyun, kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp içine balı ilave edin.

Çikolatayı parçalara ayırıp sıcak kremayı azar azar üzerine ekleyin.

Bir yandan da merkezden dışarı doğru karıştırarak çikolatayı eritin.

Ganajı pürüzsüz bir kıvam elde edene ve sıcaklığı 40 dereceye düşene kadar karıştırın.

Tereyağını da ekleyip karıştırdıktan sonra malzemenizi soğumaya bırakın.

Soğuyan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Ardından kakaoya, fıstık tozuna veya Hindistan cevizine bulayın ve servis edin. Afiyet olsun…