Tuile (Tuil) Tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram parmesan peyniri (Ya da kaşar peyniri, gravyer)
  • Taze kekik, biberiye vb. baharatlar
  • Karabiber

Tuile (Tuil) Tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Parmesanı rendeleyin.

İçine ince doğranmış taze yeşillikleri ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

Fırın tepsisinin tabanına pişirme kağıdı serin.

Hazırladığınız peynirli karışımdan 1 yemek kaşığı kadarını alıp tepsiye kağıdın üzerine ince bir tabaka halinde yerleştirin.

Fırına verip 3 dakika kadar pişirerek erimesini sağlayın.

Fırından çıkarıp soğumasını ve sertleşmesini bekleyin.

Çıtırlaştığında yemeklerinizle birlikte servis edebilirsiniz.