Turunç reçeli tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram turunç
  • 1,5-2 su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı su

Turunç reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Turunçların kabuklarını dilimler halinde soyup beyaz kısımlarını bıçakla temizleyin.

Kabukları sarmal olacak şekilde yuvarlayıp bir iğne yardımıyla ipe dizin.

Kaynayan suya atıp 8 dakika kadar haşlayın. Ardından çıkarıp hemen soğuk suya koyun.

Bu işlemi ara vermeden 3 ayrı tencerede 3 kez tekrarlayın.

Böylece turunçların acısının çıkmasını sağlayın.

Haşladığınız turunçların üzerine şekeri ekin ve sulanması için 3-4 saat kadar bekletin.

Ardından üzerine 2 su bardağı suyu da ekleyip hafif hafif karıştırarak pişirin.

Reçel kaynayınca içine limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın.

Pişen reçeli kavanozlara bölüştürüp ağzını kapatın.

Kavanozları ters çevirip soğumasını bekleyin.

Reçeliniz hazır, afiyet olsun…