Yapımı için malzemeler
- 2 kilogram turunç
- 1,5-2 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
- 2 su bardağı su
Turunç reçeli tarifi Nasıl yapılır?
Turunçların kabuklarını dilimler halinde soyup beyaz kısımlarını bıçakla temizleyin.
Kabukları sarmal olacak şekilde yuvarlayıp bir iğne yardımıyla ipe dizin.
Kaynayan suya atıp 8 dakika kadar haşlayın. Ardından çıkarıp hemen soğuk suya koyun.
Bu işlemi ara vermeden 3 ayrı tencerede 3 kez tekrarlayın.
Böylece turunçların acısının çıkmasını sağlayın.
Haşladığınız turunçların üzerine şekeri ekin ve sulanması için 3-4 saat kadar bekletin.
Ardından üzerine 2 su bardağı suyu da ekleyip hafif hafif karıştırarak pişirin.
Reçel kaynayınca içine limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın.
Pişen reçeli kavanozlara bölüştürüp ağzını kapatın.
Kavanozları ters çevirip soğumasını bekleyin.
Reçeliniz hazır, afiyet olsun…
Leave a Reply