Dışarda yediğiniz lokma tatlılarından daha da çıtır ve daha lezzetli.
Tulumba ustasından Aldığım orijinal Çıtır çıtır lokma tatlısı tarifini denemenizi tavsiye ederim inanın bu kadar çıtırını hiçbiryerde yememişsinizdir 😍
Tarif tam ölçüdür birebir uygulayın
Şerbetin kıvamı oldukça yoğundur, Eğer çok sıvı olursa lokmalarınız Bir müddet sonra yumuşatacaktır. O yüzden lütfen videoda anlattım noktalarına dikkat edin.
Çıtır Lokma Tatlısı için Özellikle şerbetinizin kıvamının kesinlikle çok sulu olmaması gerekiyor baklava şerbetinin kıvamından daha koyu olması gerekiyor, Ve mutlaka soğuk olmasına özen gösterin eğer zamanınız varsa şerbetini bir gün öncesinden hazırlayın. Bu sayede işiniz dahada kolaylaşmış olur ☺️ Şimdi çıtır lokma tatlısını nasıl yapmışım bir göz gezdirin.
Lokma tatlısı için malzemeler
500 gr un ( 4 su bardağı )
500 gr su ( 2,5 su bardağı )
1 çorba kaşı toz şeker
1 fiske tuz
1 paket instant maya veya yaş maya
Şerbeti için
1 kg toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
Kızartmak için Sıvıyağ
Çıtır Lokma tatlısı Nasıl Yapılır
İlk önce şerbetini hazırlayalım toz şekeri ve suyu ocağa alın şerbet kaynamaya başlayınca çeyrek limonuna ilave edin kısık ateşte koyu kıvamda olana kadar iyice kaynatın (benim şerbetim yaklaşık 40 dakikada oldu )
Lokma tatlısının hamuru için un,su, toz şeker,mayayı iyice çırpın, Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.
Lokma hamurunuz dinlendikten sonra sıkma torbasına doldurun veya bu işlemi çay kaşıyla da yapabilirsiniz ( Çay kaşığıyla yapacaksanız mutlaka kaşığısık sık suya batırın eğer torbayla sıkacaksanız makasınızı su bardağının içine koyup çıkarak ıslatabilirsiniz) kızgın yağ küçük parçalar halinde küçük küçük atın. Güzelce kızartıp soğuk olan şerbette bırakın birkaç saniye şerbetin içinde gezdirip kevgirle süzüp şerbetten çıkarın. Ve servis yapın
Afiyet olsun 😋
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Ellerinize sağlık bende yaptım ilk defa aynı tarif de ama yumuşak oldu hiç çıtır değil nerede yanlış yaptım anlayamadım
Ellerinizle saglik
Abla nişasta koymamız gerekiyor mu?
Emeğinize sağlık en kısa zamanda deneyecem
Yagin kizmi olmasi gerek kizarirken ocak hangi ayarda olmali bikac defa denedim ama basarli olmadi
Yıldızlı uçla sıkılsa tulumba tatlısı olur. Ellerinize sağlık.
Mrb abla, dun yaptim harika olmuslaridi citir citir ama simdi baktim yumusamislar neden acaba?? Bilgi verebilir misin, ILK SORUMA CEVAP VERMEMISTIN, lutfen cevap verir misin?? Tesekkurler…
Abla ellerinize sağlık yumurta koymadınız neden benim bildiğim yumurta konur
Ellerinize saglik
Güzel tarif için
Arapça tercüme edebilseydin
Şimdi yaptım harika gerçekten çok kolay ve mükemmelll cok tşk ederim fransadan selamlar
Şerbeti çok yoğun kaynama süresi çok uzun şerbet neredeyse agdalasmis birde o kadar keskin şerbet adamı şekerden bayiltir
kac bardak un acaba ölcüleri bardakla verseniz
Yaptım aynısı oldu fakat şekerlenme oldu neden acaba lütfen yardımcı olur musunuz
Şerbeti çok şekerlendi buradaki tarife göre yaptım ama maledef 2 ci tabağı yiyemedik
thank you very much
please could you write the ingredients
in english, arabic or french
I follow you from Algeria