Üzümlü Örgü Çörek Tarifi – Rosinenzopf

Üzümlü Örgü Çörek Tarifi – Rosinenzopf

Malzemeler :

  • 600 ml  ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tane yas maya
  • 1 kg un
  • 200 gr kuru üzüm

Üzeri için :

  • Yumurta sarısı

Yapılışı :

Hamur malzemelerini bir kaba alıp iyice yumuşacık bir hamur yoğuralım.Yoğurduğumuz hamurun içine 200 gr kuru üzüm katip yine yoğuralım.Sonra hamurumuzu bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Mayalanmış hamurumuzu 3 ayrı bezeye ayırıp her bezesini uzunlamasına yuvarlayalım resimdeki gibi.Sonra örgü şekli verip tepsimize alalım ve 30-40 dk kadar dinlendirelim,Sonra üzerlerine yumurt aşarısı sürüp 180 dereceli fırında pişirelim.

Afiyet Olsun

Üzümlü Örgü Çörek Tarifi – Rosinenzopf RESİMLERİ

1 (5)

2

3

4

5

6