UZUN ÖMÜRLÜ BAYATLAMAYAN ÇATAL KURABİYE TARİFİ

UZUN ÖMÜRLÜ BAYATLAMAYAN ÇATAL KURABİYE TARİFİ

 

Merhaba Arkadaşlar

Uzun Ömürlü Çatal Kurabiyemizin Tarifini bu sefer sizlerin ısrarı zerine azaltarak yaptım 🙂 Senelerdir yaptığım harika bir Kurabiyedir ama Malzemelerin miktarının çokluğu malesef çoğunuzu üzüyordu sanırım 🙂 Dedimki madem bukadar çok sevilen bir Tarif özaman bu sefer malzemelerinin miktarını azaltıp öyle paylaşayım 🙂 Lezzetinden bahsetmeme gerek yok sanırım dimi Dostlar 🙂

 

Malzemeler :

  • 250 gr Tereyağı
  • 3 tane Yumurta
  • 1 Su bardağı Sıvıyağ ( 200 ml )
  • 250 gr Pudra Şekeri
  • 200 gr Nisasta
  • 1 paket Vanilya
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 700 gr Un

Arası İçin :

  • 1 Çay bardağı Reçel
  • 1 tatlı kaşığı Nisasta

Yapılışı :

  • Yoğurma kabının içine Un hariç geri kalan tüm malzemeyi döküp karıştıralım.
  • Sonra ununu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında kurabiye hamuru yoğuralım.
  • Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve çatalı üzerine bastırıp çatalın izini verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırası ile dizelim.
  • Çatal kurabiyelerimizi 175 dereceli önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası pişirelim.
  • Kurabiyeler soğurken gelin bizlerde içine koyacağımız reçelini hazır edelim.
  • Reçelin sulu kısmını tencereye alıp içine nisasta katalım ve kaynamaya bırakalım.
  • Reçel biraz ilininca kaşık yardımı ile Çatal kurabiyenin arasına sürüp diğer ikinci kurabiyeyi üzerine kapatalım.
  • Bu şekilde tüm kurabiyelerimizi yapıp bitirelim.
  • İsteyenler arasına çikolatada sürebilirsiniz.
  • Hatta dişini benmarı usulü eritilımış Çikolataya bile bulayabilirsiniz.
  • Şimdiden yapan herkese

Afiyet olsun