Van baklavası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • Tuz 
  • Aldığı kadar un
  • Nişasta

İç harcı için:

  • Ceviz içi
  • 250 gram eritilmiş tereyağı

Şerbeti için:

  • 5 bardak su
  • 4 bardak şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Van baklavası tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kapta nişasta hariç bütün hamur malzemelerini yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Elde ettiğiniz hamuru 30 parçaya bölün.

10 parçayı nişasta serperek merdane yardımıyla tabak genişliğinde açıp üst üste koyun.

Sonra kalan hamurları da aynı şekilde açın.

5 tanesini üst üste koyup tepsiye yerleştirin.

Üstüne bol ceviz dökün.

Geriye kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın.

Tereyağını eritip kızgın şekilde üstüne dökün ve dilimleyin.

Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.