Yapımı için malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1,5 su bardağı konserve Meksika fasulyesi
- 1,5 yemek kaşığı kimyon
- 1,5 yemek kaşığı kişniş
- 3 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
- Yarım çay bardağı ay çekirdeği içi
- 1 çay kaşığı demet taze kişniş
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Servisi için:
- 8 adet hamburger ekmeği
- 2 adet domates
- 1 adet küçük boy kıvırcık marul
Vegan burger tarifi Nasıl yapılır?
Kabuklarını soyduğunuz havuçları ve kabakları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin.
Taze kişnişi incecik kıyın.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
Doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin.
Rendelenmiş sarımsak ve sebzeleri de ekledikten sonra soteleme işlemini sürdürün.
Ocaktan aldığınız harcı ılınması için bir kenarda bekletin.
Vegan burgerin kıvam almasını sağlayacak konserve Meksika fasulyesini suyunu süzdükten sonra çok fazla ezmeden püre haline getirin.
Ilınan sote sebzeleri ve iri taneli fasulye püresini karıştırma kabına alın.
İnce kıyılmış taze kişniş, ay çekirdeği içi, kimyon, kişniş, yer fıstığı ezmesi, tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırın.
Hazırladığınız harcı buzdolabında 15 dakika kadar bekletirseniz köftelere kalıp ya da su ile ıslattığınız elinizde kolaylıkla şekil verebilirsiniz.
Yuvarlak çelik kalıplar kullanarak hamburger köftesi harcına, bir yağlı kağıt üzerinde şekil verin. Kızgın tavada arkalı, önlü renk alana kadar kızartın.
Domatesleri halka halka dilimleyin.
Kıvırcık marul yapraklarını bol suda yıkadıktan sonra kurulayın.
Orta kısımlarını açtığınız hamburger ekmeklerinin tabanına marul yapraklarını yerleştirin.
Domates dilimlerini ekleyin.
Burger ekmeklerini kapatacak kadar büyük ve kalın bir şekilde hazırladığınız vegan köfteleri de ekledikten sonra ekmekleri kapatın.
Bekletmeden servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Leave a Reply