Virik çorbası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağından biraz fazla yeşil mercimek
  • 1 dilim kavurma
  • Kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Virik çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Mercimeği suda haşlayıp suyunu süzün. 

Soğanları yemeklik doğrayıp bir tencereye alın ve tereyağı da ekleyip kavurun.

Salçayı ekleyip kokusu çıktıktan sonra 2 litre su ekleyin.

Haşlanan mercimek, bulgur, kavurma ve baharatları da ekleyip 15-20 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve çorbanızı servis kaselerine alın. Sıcak servis yapın.