Yapımı için malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı bulgur
- Yarım su bardağından biraz fazla yeşil mercimek
- 1 dilim kavurma
- Kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pul biber
- Karabiber
Virik çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Mercimeği suda haşlayıp suyunu süzün.
Soğanları yemeklik doğrayıp bir tencereye alın ve tereyağı da ekleyip kavurun.
Salçayı ekleyip kokusu çıktıktan sonra 2 litre su ekleyin.
Haşlanan mercimek, bulgur, kavurma ve baharatları da ekleyip 15-20 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve çorbanızı servis kaselerine alın. Sıcak servis yapın.
Leave a Reply