Vişneli yaprak sarma tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 400 gram dondurulmuş vişne
  • 2 su bardağı vişne suyu

Vişneli yaprak sarma tarifi Nasıl yapılır?

Asma yapraklarını sıcak suda bekletip tuzunu alın ve biraz diri kalacak şekilde haşlayın.

Pirinci yıkayıp süzün.

Tencerede zeytinyağını kızdırın.

Dolmalık fıstığı ekleyip biraz kavurun.

İnce kıyılmış soğanı da ilave ederek kavurmaya devam edin.

Soğanlar yumuşayınca pirinci ekleyin, bir miktar kavurun.

Islatılıp yumuşatılmış kuş üzümü, nar ekşisi, karabiber, tuz, tarçın ve kuru naneyi ekleyip karıştırın.

Son olarak vişne suyunu ve şekeri ilave edip kaynamaya bırakın.

Pirinçler suyunu çekmeye yakın, ıslatıp suyunu aldığınız vişnelerin yarısını pilava ekleyin, karıştırın.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Asma yapraklarına harç ve birer adet vişne koyun, parmak kalınlığında sarın.

Tencerenin dibine yırtık asma yapraklarından bir taban yapın.

Sarmaları tencereye dizerken aralarına ayırdığınız vişneleri serpiştirin.

Üzerine de bir miktar vişne ekleyin.

Bir miktar da tuz ve zeytinyağı gezdirdikten sonra sarmaların hizasına gelecek kadar su ekleyin.

Üstüne bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın.

Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.

Sarmaları iyice dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun…