Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram vongole (Kum midyesi)
- 5-6 diş sarımsak
- 1 adet arpacık soğan
- Maydanoz
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet acı biber
- 1 adet limon
Vongole tarifi Nasıl yapılır?
Vongoleleri güzelce temizlenmesi için suda bekletin.
Soğanı, biberi ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Tendereye alıp zeytinyağı ile biraz renk alana kadar çevirin.
Üzerine limonun suyunu ekleyin.
Vongoleleri ve baharatları da tencereye alıp bir miktar su ekleyin ve midyelerin açılması için kapağını güzelce kapatın.
Böylece midyeler kısa sürede açılacak.
Midyeler açıldıktan sonra üzerine maydanoz serperek servis edin.
Afiyet olsun…
Leave a Reply