Yağda Kızarmış Çıtır Kanat Tarifi

Yağda Kızarmış Çıtır Kanat Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Sizlere mis gibi bir Tarifim varrrr :)) Çıtır çıtır harika bir Lezzet.Mutlaka ama mutlaka bu Tarifimizi yapmanız lazım 🙂 Zaten bir kere yapan bir daha hatta devamlı yapmak isteyecek 🙂

Malzemeler :

  • 1 kg Tavuk Kanadı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı Tozbiber
  • 1 çay kaşığı Sarımsak Tozu
  • 1 tatlı kaşığı Acı Kırmızı Pülbiber
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı Tuz

Bulamak İçin :

  • 2 tane Yumurta
  • 1 su bardağı Galeta Unu

Kızartmak için :

  • 1 litre Sıvıyağ

Yapılışı :

  • Karıştırma kabının içine Tavuk Kanatlarını
    alalım ve içine baharatlarını katip iyice karıştıralım.
  • Sonra bulamak için yumurtaları derin bir tabağın içinde çırpalım.
  • Ayrı bir tabağada galeta unu koyalım.
  • Soslu tavuk kanadını önce yumurtaya sonrada galeta ununa bulayıp tepsiye dizelim.
  • Tavukları kızartmak için tavaya sıvıyağ koyup kızdıralım.
  • Kızgın yağın içine Soslu kanatları dizip önlü arkalı çevirerek nar gibi kızartalım.
  • Kızardıktan sonra servis tabağına alıp sıcak sıcak Afiyetle tüketelim.
  • İsteyenler bizim gibi Mayonez ve ketçap ile tüketebilir Dostlar 🙂

Afiyet Olsun

Resimler