Yapımı için malzemeler
- 500 gram az yağlı köftelik kıyma
- 1 su bardağı kuru ekmek kırıntısı
- 1 yumurta
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Kızartmak için:
- 2-3 su bardağı sıvı yağ
Yağda köfte tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları rendeleyip suyunu sıkın.
Kuru ekmek, yumurta, soğan ve baharatları elinizle karıştırın.
İçine kıymayı ekleyip 10-15 dakika kadar yoğurun ve 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Elinizi ıslatıp köftelerinize çok yassı olmayan oval ya da top şeklini verin.
Yağı kızdırıp köfteleri içine azar azar ekleyerek kızartın.
Leave a Reply